Valioliigasta viime keväänä pudonnut Sunderland on ollut melkoisessa syöksykierteessä sen jälkeen, kun manageri Sam Allardyce lähti seurasta Englannin maajoukkueen peräsimeen.

Sunderlandin entisen pelaajan Gary Rowettin mielestä monikin asia on mennyt pieleen, mutta keskiössä ovat olleet huonot esitykset kotiyleisön edessä.

Sunderland ei ole voittanut yhtään kotiottelua vuonna 2017. Edellisen kerran se on napannut täydet kolme pistettä Stadium of Lightilla viime vuoden joulukuussa, kun vierasjoukkue Watford kaatui loppulukemin 1–0.

– Tähän järkyttävään kotiputkeen käsiksi pääsemisen on oltava yksi (manageri) Simon Graysonin pääprioriteeteista. Koska jos kurssi ei käänny, mitä mahdollisuuksia meillä on play-off -paikan realistiseen tavoitteluun? Omien fanien edessä pelaamisen pitäisi olla valtava etu, mutta jos olet heikossa vireessä etkä henkisesti vahva, odotusten tuoma paino voi olla joillekin liikaa, Rowett toteaa.

– Rohkeimmat pelaajat eivät ole niitä, jotka heittävät kroppansa taklauksiin – niinkin ihailtavia kuin sellaiset pelaajat ovat. Rohkeimpia ovat ne, jotka ovat juuri menettäneet pallon 0–1-tilanteessa yleisön kritisoidessa äänekkäästi, mutta silti ovat valmiita vastuuseen ja haluavat pallon uudestaan saadakseen jotain tapahtumaan. Se vaatii sisukkuutta, ja sen tyyppisiä pelaajia ei voi olla tarpeeksi.

Rowettin mukaan surkeat suoritukset kotiareenalla ovat tuhoisia muutoinkin kuin vain pisteiden valossa.

– Sunderlandin vire kotona on ollut niin huono niin pitkään, että se on ajanut pois tuhansia faneja, jotka tarvitsemme takaisin. Muutaman kotipelin voittaminen olisi alku.

Lähde: Sunderland Echo