Kerroimme aiemmin maanantaina, että La Liga on pyytänyt Euroopan jalkapalloliitto Uefaa ottamaan paitsi PSG:n niin myös Manchester Cityn toimet siirtomarkkinoilla tutkinnan alle. Neymarin jättisummalla hankkinut PSG onkin jo tutkinnassa Financial Fair Play -säännöstön osalta, mutta Cityn osalta tutkimuksia ei aloiteta.

– Manchester Cityn osalta ei suoriteta tutkintaa FFP-sääntöjen rikkomisesta. Kaikki raportit, joissa sellainen tutkinta mainitaan, ovat perusteettomia, Uefan tiedotteessa todetaan BBC:n mukaan.

PSG hankki kesän siirtoikkunassa Neymarin uudella 222 miljoonan euron ME-summalla, joka yli kaksinkertaisti aiemman maailmanennätyksen. Manchester Cityn siirtosummiin käyttämät 215 miljoonaa puntaa puolestaan oli enemmän kuin yhdenkään muun seuran yhden siirtoikkunan aikana käyttämä summa.

– Cityn ja PSG:n valtioavusteinen rahoitus vääristää eurooppalaisia kilpailuita ja luo inflaatiospiraalin, joka vahingoittaa peruuttamattomasti jalkapallobisnestä, La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas totesi tutkintapyynnössä.