Tottenham uskoi löytäneensä vuosi sitten tehokkaan hyökkääjän, kun se osti 20 miljoonalla eurolla AZ Alkmaarista hollantilaisen Vincent Janssenin. Tuolloin 22-vuotias Janssen oli voittanut tuoreeltaan Eredivisien maalikuninkuuden 27 maalilla, ja hänet palkittiin Johan Cruyff-palkinnolla, Hollannin ”parhaana nuorena talenttina”.

Valioliigassa verkot eivät kuitenkaan ole heiluneet toivotusti. Peliaikaa debyyttikaudella Englannissa tuli hyvin vaihtelevasti, ja kauden saldoksi jäi vain kaksi maalia Valioliigassa sekä neljä eri cup-otteluissa. Mestarien liigassa Janssen pääsi sentään pelaamaan aina terveenä ollessaan.

Alkaneella kaudella tilanne näyttää Janssenin kannalta vieläkin synkemmältä. Kolmesta valioliigaottelusta Janssen on katsonut kaksi kokonaisuudessaan vaihtopenkiltä ja Chelsea-pelissä hän pääsi viheriölle vasta ottelun lisäajalla.

Haaveet lisääntyvistä peliminuuteista alkoivat kuihtua viimeistään siinä vaiheessa, kun Tottenham hankki siirtoikkunan viimeisenä päivänä hyökkäykseensä kokeneen Fernando Llorenten. Kylmä suihku seurasikin maanantaina, kun Janssenin nimeä ei löytynyt siltä 25 miehen pelaajalistalta, jonka Tottenham ilmoitti Mestarien liigaan.

Hollannin maajoukkueessa Janssenin asema sen sijaan on vakaa. Hän aloitti Oranjen kärjessä maaottelutauon molemmissa maaotteluissa Ranskaa ja Bulgariaa vastaan, ja jälkimmäisessä pelissä pelasi myös täydet peliminuutit. 15 A-maaottelussa Janssen on tehnyt seitsemän maalia.

Spurs-hyökkääjä onkin Hollannin ykköskärki ainakin Fenerbahcen Robin Van Persien poissaollessa, mutta voi hyvin olla, että mies haikailee tammikuussa uusiin maisemiin.

Tottenhamin Mestarien liigan pelaajalistalta puuttuu myös argentiinalaislaituri Erik Lamela, joka on ollut sivussa peleistä lähes 11 kuukautta lonkkavamman takia.

 

Spurs arvottiin Mestarien liigassa kovaan alkulohkoon yhdessä Real Madridin, Borussia Dortmundin ja kyproslaisen APOELin kanssa.