20-vuotias ranskalainen Ousmane Dembélé herätti Borussia Dortmundin kannattajissa pahennusta, kun hän lintsasi harjoituksista saadakseen läpi toiveensa siirrosta Barcelonaan. Valioliigassa puolestaan jännitetään, miten siirtopyynnön jättäneet ja asenneongelmista kärsineet Philippe Coutinho, Alexis Sánchez ja Virgil van Dijk toimivat palatessaan pettyneinä maajoukkuetauolta omiin vanhoihin seuroihinsa.

Yksi kuuluisimmista viime aikojen ”lakkoilijoista” on ranskalainen Dimitri Payet, joka kieltäytyi viime tammikuussa pelaamasta ja harjoittelemasta West Hamin kanssa, jotta seura suostuisi myymään hänet Marseilleen. 30-vuotiaan Payet’n kommenteista päätellen mies ei varsinaisesti kadu menettelyään.

– Osaan olla m*lkku, se on yksi erikoisuuksistani, Payet toteaa ranskalaislehti So Footin haastattelussa.

– Se on pientä peliä. Kun haluan suututtaa kaikki, niin myös teen niin. Managerini ymmärtävät sen: Kun murjotan, he puhuvat minulle. Se on minulle tapa tulla kuulluksi. Minut tuntevat ihmiset pelaavat samaa peliä ja lopulta kaikki järjestyy.

 

Vaikka konflikti tuntui vaikuttavan rajusti Payet’n ja manageri Slaven Bilicin väleihin, saa West Hamia yhä valmentava Bilic ranskalaiselta pelkkää kiitosta.

– Bilic valmensi minua kuin isä. Puhuimme joka päivä. Hän ymmärsi nopeasti, miten minua tuli käsitellä. Se oli helppo huomata siitä, miten nopeasti sopeuduin West Hamiin.

– Hän on äkäinen tyyppi, ja kotoisin Kroatiasta. Hän osaa karjua, mutta ihmisjohtajana hän on hyvä, Payet kehuu entistä luotsiaan.

Lähde: Independent