Siirtoikkunan takarajan puhuttavimpia asioita oli se, kuinka Arsenal epäonnistui hankkimaan Monacon Thomas Lemarin riveihinsä. Manageri Arsène Wenger myönsi seuran tehneen 21-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta muhkean 100 miljoonan euron tarjouksen, jota ei kuitenkaan hyväksytty.

Lemar-kaupan kaatuminen torppasi samalla toisenkin suursiirron, sillä Arsenal olisi tiettävästi myynyt Alexis Sánchezin Manchester Cityyn, jos se olisi löytänyt tälle mitat täyttävän korvaajan.

Syyksi Lemarin kieltäytymiselle on arveltu muun muassa sitä, ettei mies halunnut tyytyä Eurooppa-liigaan Monacon Mestarien liiga -pelien sijaan. Monacon varapuheenjohtaja Vadim Vasilyev on kuitenkin kertonut, ettei tästä ollut kyse.

Lemar oli Vasilyevin mukaan kiinnostunut siirrosta paitsi Arsenaliin niin myös Liverpooliin. Päätös Monacoon jäämisestä tehtiin lopulta seuran toiveesta.

– Se ei ollut helppoa. Thomas halusi siirtyä Arsenaliin ja Liverpooliin, mutta teimme keskustelujen jälkeen yhteisen päätöksen, että hän jäisi tänne, Vasilyev kertoo The Independentin mukaan.

– Lemar on meille todella tärkeä pelaaja. Jos olisimme myyneet hänet, se olisi vaikuttanut koko joukkueeseen ja kaikkiin yksilöihin.

Viime kaudella Mestarien liigan välieriin edennyt Monaco menetti kesän aikana johtavista pelaajistaan Kylian Mbappén, Benjamin Mendyn, Bernardo Silvan ja Tiemoue Bakayokon. Arsène Wenger on jo sanonut julkisesti, että seura jatkaa Lemarin tavoittelua tammikuun siirtoikkunassa.