Englannin jalkapalloliitto FA on langettanut sanktioita viidennellä sarjatasolla pelaavan Sutton Unitedin entiselle kakkosmaalivahdille Wayne Shaw’lle. Shaw herätti huomiota helmikuussa pelatussa FA Cupin ottelussa Arsenalia vastaan mussuttaessaan vaihtopenkillä lihapiirakkaa kesken ottelun.

Jälkeenpäin selvisi, että englantilainen vedonlyöntifirma oli tarjonnut kohteeksi sitä, söisikö Shaw jotakin ottelun kuluessa. 45-vuotias Shaw oli tiettävästi veikkauskohteesta tietoinen, ja rikkoi jalkapallon tarkkaan määriteltyjä vedonlyöntisääntöjä.

Nyt FA on rankaissut Shaw’ta 375 punnan eli 410 euron sakoilla. Lisäksi hänet suljettiin kahden kuukauden ajaksi kaikenlaisen jalkapallotoiminnan ulkopuolella. Pelipaikkansa puoliammattilaisseura Suttonissa Shaw oli show-temppunsa jäljiltä jo menettänyt. Hän oli toiminut aiemmin myös Suttonin maalivahti- ja juniorivalmentajana.

Shaw itse oli tuomiosta helpottunut, ja kiitollinen siitä, että hän sai tilaisuuden ”oikeudenmukaiseen kuulemiseen”. Shaw oli pelännyt elinikäistä peli- ja toimitsijakieltoa.

– Harteiltani putosi valtava painolasti, mutta vatsastani ei, Shaw totesi The Timesin mukaan.

– Luonnettani ei viety minulta, ja voin jatkaa nyt elämääni. Se oli vain pientä kujeilua, ja nyt saan kärsiä tuomioni niin-sanotusta rikoksesta.