Manchester Cityn omistajat pohtivat paraikaa oikeustoimiin ryhtymistä La Ligan puheenjohtaja Javier Tebasia vastaan. Tebas syytti keskiviikkona Manchester Cityä ja PSG:tä talousdopingista, ja arvosteli molempia seuroja erittäin jyrkin sanankääntein.

Tebas on myös arvostellut Cityä siitä, kuinka se antaa La Ligaan nousseen Gironan käyttöön viisi lainapelaajaansa ilman minkäänlaista korvausta pelaajista. Manchester Cityn omistaja City Football Group osti elokuussa 44,3 prosentin osuuden Gironasta. Vastaavan osuuden seurasta omistaa City-manageri Pep Guardiolan veli Pere.

– Herra Tebasin väittämät ovat vääriä tietoja ja osittain täyttä fiktiota, City-leiristä kommentoitiin BBC:n mukaan.

– Kuten odottaa saattaa, Manchester City ja City Football Group hakevat lainopillista neuvontaa ja toimivat niiden mukaan.

Manchester City käytti uusiin pelaajiin tänä kesänä 215 miljoonaa puntaa, enemmän kuin yksikään toinen jalkapalloseura missään aiemmassa siirtoikkunassa. Tämä ei La Liga -pomon pirtaan sopinut.

– Tarvitsen enemmän TV-rahaa, tai muuten Manchester City vie öljyrahoillaan kaikki pelaajat, Tebas jatkoi pauhaamistaan.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on jo ilmoittanut, ettei se aio tutkia Cityn rahankäyttöä, vaikka Tebas on niin toivonutkin. PSG:n osalta Uefa on sen sijaan tutkinnan käynnistänyt.