Manageri Sir Alex Fergusonille avautui vuonna 1996 mahdollisuus tuoda Zinédine Zidane Manchester Unitediin, mutta hän päätti olla tekemättä siirtoa.

Tuleva maailman paras jalkapalloilija oli tuolloin 24-vuotias ja edusti ranskalaisseura Bordeaux’ta. Unitedin riveistä löytyi kuitenkin samalle pelipaikalle Zidanen temperamenttinen maanmies Éric Cantona, ja Ferguson pelkäsi konfliktia.

– Zidane ja Éric pelasivat samaa paikkaa, ja Alexista tuntui siltä, että Zidanen hankkiminen olisi saanut Éricin tolaltaan, Unitedin silloinen puheenjohtaja Martin Edwards kertoi BBC Radio 5 Liven haastattelussa.

Päätös taisi lopulta olla väärä, sillä Cantona lopetti uransa yllättäen vain vuotta myöhemmin ja Zidane nousi mainetekoihin muiden seurojen väreissä.

Edwardsilta kysyttiin, olisiko United voinut raivata molemmille ranskalaisille tilaa kokoonpanossa.

– Jälkikäteen ajatellen kyllä, koska Éric lopetti vuotta myöhemmin ja Zidane oli nuorempi, joten hän olisi voinut jatkaa sitä.

Unitedin sijaan Zidane päätyi vuonna 1996 Juventukseen. Myöhemmin miehen pelaajaura jatkui Real Madridissa, jonka päävalmentajana hän tätä nykyä toimii.

Lähde: Goal.com