Sunnuntaina Valioliigassa nähtiin odotettu debyytti, kun Swansea-luotsi Paul Clement heitti suoraan avaukseen kohutun hankintansa, Bayern Münchenistä lainatun Renato Sanchesin. Nuoren portugalilaisen ensiesiintyminen oli kuitenkin kaukana onnistuneesta.

Swansea hävisi pelin kotikentällään Newcastlelle 0-1, Sanches otettiin vaihtoon reilun tunnin jälkeen, ja kritiikki pelin jälkeen oli murskaavaa. Eikä ihmekään: Sanchesille ei kirjattu ainuttakaan laukausta tai vapauttavaa syöttöä, hän menetti pallon aivan liian usein ja syöttöprosentti jäi kovin vaatimattomaksi.

Twitterissä Sanchesia kuvailtiinkin muun muassa sanoin ”10 sekunnin sisällä sekä loistava että p*ska”, sekä lukuisin hassunhauskoin kuvameemein. Joku sanoi nyt ymmärtävänsä, miksi useammat valioliigaseurat eivät tavoitelleet Sanchesia. Erään mielestä Sanches ei osaisi tarjoilla edes suolasirotinta illallispöydässä.

FUN88

@fun88eng
Has Renato Sanches completed a pass yet?

bet365

@bet365
In 28 minutes, Renato Sanches has given the ball away 14 times.

Efficient. 😎

Ellis Platten - AwayDays

@ellis_platten
Renato Sanches' debut..

Chris Wise

@chriswisey
Wondered why more PL clubs weren't in for Renato Sanches.

It's a little clearer now. #SWANEW

✌️🤙

@CySaunders24
Renato Sanches can't pass the salt at dinner. He cuts inside onto his right does a 360 turn & blasts it out of the kitchen window. #SWANEW

Paddy Power

@paddypower
Renato Sanches has so far shown the ability to make you think he's brilliant but also a bit crap, all within the space of 10 seconds.

Kuvaavaa Sanchesin iltapuhteelle onkin, että mies muistetaan kaikkein parhaiten hyvin erikoisesta pallontavoittelutilanteesta, jossa Sanches tarrasi Joselua selästä kiinni ja potkaisi tätä takaapäin kulkusille.

Brad Newstead

@bradynewstead
Renato Sanchez making a big impact in the premier league

Ensivaikutelmaa ei ole mahdollista tehdä useampaan kertaan, mutta JOE-sivusto muistuttaa kuitenkin futisfanien raadollisuudesta hektisessä nykymaailmassa. JOE uskoo, että samat ihmiset, jotka tänään mollaavat Sanchesia ”kusetukseksi”, paasaavat ensi viikolla siitä, että nuorten pelaajien suhteen pitäisi olla kärsivällisempiä.

Sanches täytti 20 vuotta reilut kolme viikkoa sitten, ja on Swansean pääsarjahistorian kaikkien aikojen nuorin ei-englantilainen pelaaja.

Awful lot of people calling Renato Sanches a fraud today but will plead for patience towards young players next week.