25-vuotias Tom Ince oli kahlannut läpi kaikki Englannin nuorisomaajoukkueet, mutta läpilyönti aikuisten tasolle ei ollut ennen tätä syksyä onnistunut. Ince oli saanut maistaa valioliigavauhtia Crystal Palacessa ja Hullissa yhteensä 15 ottelun verran, mutta vasta nyt Huddersfieldissa rooli on selkeästi kasvussa.

Hyvin kauden avannut sarjanousija tavoittelee maanantaina West Hamin vieraana jo kauden neljättä tappiotonta otteluaan. Se nostaisi Huddersfieldin Manchesterin seurojen rinnalle sarjakärkeen.

Tom Ince on aloittanut Terrierien kaikki ottelut kentän puolella, eikä mies ujostele myöntää, että henkilökohtaisella tasolla tavoite on Englannin A-maajoukkueessa. Isä Paul Ince pelasi vuosina 1992-2000 53 A-maaottelua, ja kantoi satunnaisia kertoja myös kapteenin nauhaa käsivarressaan.

– Kaikki englantilaiset pelaajat haaveilevat siitä. Valioliigassa pelaaminen tarjoaa siihen näyteikkunan, Ince arvelee Sky Sportsin haastattelussa.

Ince siirtyi täksi kaudeksi Huddersfieldiin Derbystä silloisella seuran ennätyssummalla 11 miljoonalla punnalla. Kuten tuttu klisee kuuluu, joukkueen etu menee yksilön edun edelle, mutta Huddersfieldin pärjääminen voi auttaa Inceäkin tavoitteissaan.

– Keskityn ennen kaikkea seurajoukkueeseen, ja parhaassa tapauksessa se poikii jonkin bonuksen. Tietysti haaveilen maani edustamisesta, mutta ensin minun pitää antaa näyttöjä kentällä.

Huddersfieldin pelaajien kehitystä auttaa tulokasmanageri David Wagner, joka valittiin Valioliigan kuukauden valmentajaksi heti ensimmäisenä kuukautenaan sarjassa.

– Yritän omaksua pomon ajatukset ja kehittyä pelaajana. 25-vuotiaaksi olen kokenut jo paljon. Matkan varrella olen saanut paljon kolhuja, mutta manageri peräänkuuluttaa hyökkääjiltään työmoraalia puolustustyöhönkin.

 

 

Wagnerin joukkueessa paahdetaan kentällä täyttä häkää, eikä huonokuntoisille pelaajille löydy paikkaa joukkueessa. Ince sanookin olevansa uransa parhaassa kunnossa, paraskuntoisessa joukkueessa mitä ikinä.

– En taida olla koskaan ennen juossut ja prässännyt näin paljon kuin nyt. Emme silti juokse vain kunnossa pysyäksemme. Kaiken takana on syy ja metodi, ja kaikki nauttivat siitä. Sen näkee tuloksista.