Moni oli saattanut povata West Hamin manageri Slaven Bilicistä kauden ensimmäistä potkut saavaa valmentajaa, mutta jo ennen maanantai-illan ottelua selvisi, että 49-vuotissyntymäpäiviään viettävälle Bilicille tämä ”kunnia” ei mene. Crystal Palace ehti kenkiä Frank de Boerin jo aiemmin maanantaina.

Kauden avauspisteitään West Ham kaipasi silti kipeästi, ja pari seikkaa antoikin sille syytä optimismiin. Yksi oli se, että Hammers pääsi vihdoin pelaamaan yleisurheilun MM-kisoja isännöineelle kotistadionilleen. Toinen oli se, että tehokkaan, mutta rikkonaisen viime kauden pelannut Andy Carroll palasi kentille ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun.

Vastustaja Huddersfield kuuluu kuitenkin alkukauden ilopillereihin. Nousijaryhmä ei ollut hävinnyt vielä kertaakaan, eikä sen verkkoon oltu tehty yhtään maalia.

Lontoossa satoi vettä kaatamalla, mutta ainakaan Andy Carrollin pelihuumoria se ei vienyt. Carroll pelasi jo toisella minuutilla Cheikhou Kouyaten avopaikkaan, mutta senegalilainen ei aivan ehtinyt takatolpalla palloon.

Ottelu eteni edelleen West Hamin hallinnassa, ja 12. minuutilla avausmaalikin oli lähellä. Jässikkämäinen Michail Antonio jyräsi laidaltaan läpi ja löysi boksista Chichariton. Meksikolaisen kuti pamahti kuitenkin ylähirteen.

West Hamin vyörytys jatkui ja jatkui, mutta edelleen ilman tehoja. Kuvaavaa on, että ensimmäisellä puolituntisella kotijoukkueella oli ollut jo kuusi kulmapotkua. Maalipaikat kirjattiin West Hamin hyväksi 7-0.

Maaleja ensimmäisellä puoliajalla ei nähty, mutta peribrittiläisiä ilmataisteluja senkin edestä. Ilmassa pallosta kamppailtiin 31 kertaa, eli enemmän kuin missään alkukauden ottelussa. Lentäjä-ässä numero 1 oli Andy Carroll, joka voitti peräti 11 pääpallotaistelua.

OptaJoe

@OptaJoe
31 - West Ham and Huddersfield challenged for 31 aerial duels in the first-half, the most in the first period of a PL game this season. Sky.

Squawka

@Squawka
Andy Carroll's first half by numbers vs. Huddersfield:

11 aerial duels won
8 passes completed
6 shots
2 fouls suffered

A typical display.

Toisella jaksolla West Hamin painostus jatkui, mutta Huddersfieldkin alkoi päästä peliin hieman enemmän mukaan. Ensimmäiseen varttituntiin mahtui sekä vieraiden ensimmäinen laukaus kohti maalia (Philip Billingin löysähkö kaukolaukaus) että ensimmäinen kulmapotku.

Lopulta West Hamin sinnikäs yritys palkittiin. Huddersfieldin maali pysyi puhtaana ottelun 72. ja kauden 342. minuutille saakka. Ironista oli, että siihenkin tarvittiin kosolti onnea ja Terrierien oman pelaajan selkä. Pedro Obiang laukoi rangaistusalueen takaa, pallo sai Huddersfield-toppari Zankan selästä melkoisen jengan, ja liiteli tolpan kautta maaliin. Hyvää alkukautta pelaava tanskalaisvahti Jonas Lössl oli voimaton.

Kun apina oli selästä karistettu, onnistui West Ham toistamiseen. Chichariton kentällä korvannut Andre Ayew suti isännille 2-0 -johdon joukkueen kymmenennestä kulmapotkusta.

Sitten oli Huddersfieldin vuoro hyökätä. Ensin Steve Mounie kokeili Joe Hartin refleksejä, ja hetken päästä Tom Ince tykitti 15 metristä pallon voimalla yläparruun.

West Hamille kauden avausvoitto ja nollakerhon hyvästeleminen oli takuulla suuri helpotus. Samalla joukkue saattoi antaa managerilleen syntymäpäivälahjaksi hieman jatkoaikaa. Kolme pistettä oli ottelutapahtumiin nähden West Hamille ehdottoman ansaittu lopputulos. Andy Carrollin todella merkittävää panosta joukkueen peli-ilmeen virkistäjänä ei voi väheksyä.

2-0 -voitto helpottaa koko West Hamin tukalaa asemaa. Voiton merkitys oli helppo lukea vaikkapa Joe Hartin tunteikkaasta tuuletuksesta. Hart ei joutunut kovin koville, mutta ensimmäinen nollapeli 22 otteluun tuntui takuulla hyvältä.

Squawka

@Squawka
Joe Hart has kept a clean sheet in the league for just the second time in 2017.

Ending a 22-game streak without one. ⛔️

Tämän pelin perusteella Huddersfieldin kovin sarjanousijan kiima on ohi, mutta yritteliästä West Hamia vastaan se ei myöskään päässyt käyttämään parhaita vahvuuksiaan. Lauantaisesta kotipelistä Leicesteriä vastaan Huddersfield janoaa taatusti taas pisteitä. Hyökkäyspeli kaipaa ehdottomasti kuitenkin uusia ideoita.