Crystal Palace ilmoittaa kotisivuillaan palkanneeksi uudeksi managerikseen 70-vuotiaan Roy Hodgsonin. Huuhkajiakin aikanaan valmentaneen Hodgsonin sopimus on kaksivuotinen.

Crystal Palace antoi maanantaina kenkää Frank de Boerille neljän tappiollisen ottelun jälkeen. De Boer ehti hoitaa managerinpestiä vain 77 päivän ajan.

Hodgsonin viidelle vuosikymmenelle ulottuva valmentajanura on vienyt miehen 15 eri seuraan kahdeksassa eri maassa. Suomen lisäksi Hodgson on valmentanut myös Sveitsin, Yhdistyneiden Arabiemiraattien ja Englannin maajoukkueita. Konkarin viimeisin pesti olikin Englannin maajoukkueessa. Matka viime vuoden EM-kisoissa päättyi sensaatiomaiseen pudotuspelitappioon Islannille.

Elokuussa 70 vuotta täyttänyt Hodgson on valioliigahistorian kolmanneksi vanhin valmentaja kahden ”aatelisen”, Sir Alex Fergusonin ja Sir Bobby Robsonin jälkeen. Tehtävään nimittämisensä hetkellä hän on puolestaan kaikkein vanhin. Mikäli Hodgson pysyy pestissään sopimuskautensa loppuun, ohittaa hän ikätilastossa Fergusonin ja Robsonin.

OptaJoe

@OptaJoe
70y 34d - Roy Hodgson is the oldest man to be appointed as a permanent manager in the @PremierLeague (70 years, 34 days old). Vintage.

OptaJoe

@OptaJoe
71 - Only Sir Alex Ferguson (71y 139d) & Sir Bobby Robson (71y 191d) have taken charge of a @PremierLeague game at an older age. Respect.

OptaJoe

@OptaJoe
70y 34d - Roy Hodgson is the oldest man to be appointed as a permanent manager in the @PremierLeague (70 years, 34 days old). Vintage.

Muun muassa seitsemän ruotsinmestaruutta voittanut Hodgson on valmentanut Valioliigassa aiemmin Blackburnia, Fulhamia, Liverpoolia ja West Bromwichia. Vaatimattomaksi jääneen pelaajauransa Hodgson aloitti Crystal Palacessa, jossa hän pelasi 18-vuotiaaksi asti.

– Crystal Palace on poikavuosieni seura. Muistan, kuinka katselin Palacen otteluita nuorena poikana Holmesdale Roadin tasanteilta. Silloin haaveilin Crystal Palacessa pelaamisesta. Valmentajana mietin sitten Palacen joukkueen valmentamista, mutta paljon on tapahtunut siinä välissä, Hodgson kommentoi uutista seuran kotisivuilla.

– On palkitsevaa olla täällä nyt managerina. Seurassa, jota olen aina rakastanut. Olemme etelä-Lontoon seura, jolla on valtava fanipohja. Seuran tavoitteet ovat realistisia ja toivon, että voimme saavuttaa ne.

Hodgsonin apulaisvalmentaja aloittaa Ray Lewington, joka oli miehen aisaparina myös Englannin maajoukkueessa ja Fulhamissa. Lewington oli Palacen apulaismanageri myös jo vuosina 1994-2000.

Hodgson vetää ensimmäiset treeninsä keskiviikkona, ja kohtaa ensimmäisessä ottelussaan kotikentällä Southamptonin ensi lauantaina klo 14.30.