Muistatko vielä Carlos Tévezin? Argentiinalainen oli aikoinaan Valioliigan parhaita hyökkääjiä. Hän iski manchesterilaisseuroille yhteensä yli 100 maalia. Tällä hetkellä menee vähän heikommin.

Tévez siirtyi suuren kohun saattelemana Kiinan Superliigan Shanghai Shenhuaan viime talvena. Kohua syntyi erityisesti siksi, että Tévezistä tuli 610 000 punnan (677 000 euroa) viikkotienesteillään maailman parhaiten palkattu jalkapalloilija.

Tévez on pelannut Shenghuan paidassa 15 ottelua, joissa tehoja on syntynyt vain kahden maalin ja neljän maalisyötön verran. Lisää pelejä ei ole hetkeen luvassa, sillä ”Apache” on tiettävästi rapakunnossa.

– Hänelle kyllä kerrotaan taktisista kuvioistani, mutta en aio valita häntä kokoonpanoon vähään aikaan. Hän ei ole fyysisesti valmis. Hän ei ole pelikunnossa, Gus Poyet’n hiljattain päävalmentajana korvannut Wu Jingui sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Hän on ylipainoinen, aivan kuten [Fredy] Guarinkin. Minun on otettava vastuu joukkueesta ja pelaajista. Jos ei ole täydessä kunnossa, ei ole järkeä pelata, Wu sanoi.

– Olen valmentanut urallani isoja tähtiä. En ole koskaan valinnut pelaajia maineen perusteella.

Tévez on 33-vuotias. Ilmeisesti elintavat eivät ole olleet vanhoilla päivillä ihan samalla tavalla hanskassa kuin esimerkiksi Zlatan Ibrahimovicilla, joka täyttää muutaman viikon kuluttua 36.