Watford-hyökkääjä Andre Gray herätti huomiota ottamalla koko selän tatuoinnin merkittävistä henkilöistä afroamerikkalaisten ihmisoikeuksien historiassa. Englantilaispelaaja julkaisi kuvan yhdeksän tuntia vieneestä tatuoinnista Twitter-tilillään.

26-vuotiaan Grayn tatuoinnista voi erottaa nyrkkeilijä Muhamed Alin, reggaeartisti Bob Marleyn ja poliittisena johtajana tunnetun Marcus Garveyn kasvot sekä kuvia ja lauseita merkittävistä historiallisista tapahtumista. Hyökkääjän mukaan tatuointi oli jo kolme vuotta suunnitteilla.

– Olen pohtinyt paljon ihmisoikeuksien kehittymistä. Kun olin 23-vuotias, aloin lukea siitä ja katsella tv-ohjelmia. Ensin luet yhdestä ihmisestä ja sitten löydät dokumentin siitä. Sitten se johtaa yleensä johonkin muuhun, Gray avaa taustoja The Telegraphin haastattelussa.

Grayta erityisesti kiinnostavaksi henkilöksi on noussut rotusorron vastustamisesta tunnetu Garvey.

– Hän oli ensimmäinen, joka yritti tosissaan taistella vastaan tasa-arvon puolesta. Hän rakensi myös laivan, joka löytyy tatuoinnistakin tuomaan afroamerikkalaiset muista maista takaisin Afrikkaan.

– Kävin lomalla Sansibarissa ja sieltä löytyi paljon asiaa ihmisoikeuksista. Siellä oli museo, josta löytyi vanhoja orjakammioita. Siellä kävely tuntui hirvittävältä ja joka puolella oli kahleita. Se avasi silmäni.

Gray tulee Wolverhamptonista varsin heikoista oloista. Englantilainen sai vuonna 2011 puukosta kasvoihinsa ja viime vuonna miehen homofobiset twiitit vuotivat julkisuuteen. (lue uutinen).

– Olin jo muuttunut kauan ennen kuin twiitit tulivat julki. En uskonut olleeni kirjoittanut ne, koska ne eivät kuvanneet nykyistä persoonaani. En tiennyt niiden olevan siellä. Luulin niiden olevan tekaistuja.

Gray pelaa ensimmäistä kauttaan Watfordissa siirryttyään seuraan Burnleysta. Hyökkääjän maalitili on toistaiseksi avaamatta.

Lähde: The Telegraph