Jälkipuinti Arsenalin ja Kölnin välisen ottelun fanihulinoista jatkuu.

UEFA on ottanut pelin alla nähdyt tapahtumat tutkintaan. Molemmat seurat ovat saamassa syytteitä, Köln toki selvästi enemmän.

Puhutaan siis torstaisesta Eurooppa-liigan ottelusta. 20 000 Kölnin fania matkusti Lontooseen. Vierasjoukkueen lippukiintiö peliin oli 3 000, mutta eri lähteiden mukaan jopa 15 000-20 000 saksalaisfania pääsi stadionille. Moni heistä oli saanut lipun Arsenal-fanien sekaan, mikä aiheutti potentiaalisen turvallisuusongelman.

Viisi henkilöä pidätettiin, mutta suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Köln julkaisi tapahtumien tiimoilta tiedotteen, jossa se pahoitteli faniensa käyttäytymistä mutta syytti myös Arsenalia.

– Nämä ihmiset ovat henkilökohtaisesti vastuussa siitä, että näin hienoa jalkapallo-ottelua varjostivat tapahtumat, joilla ei ollut mitään tekemistä urheilun ja reilun pelin kanssa, tiedotteessa sanottiin.

– Kun kerta kysyntä lipuille oli valtavaa, olisi ollut järkevää ihan jo turvallisuussyistä nostaa vierasjoukkueen lippukiintiötä viidestä prosentista ylöspäin.

– Sen saattoi arvata, että tuhannet Kölnin fanit yrittäisivät kiertää rajoituksia ja saada lippuja peliin. Yksi tapa oli hankkia lippuja Arsenalin faneilta. Osa lahjoitti lippuja ja osa pyysi niistä hurjia summia.

Köln kehottaa Arsenalin tavoin fanejaan ostamaan lippuja vain virallisia kanavia pitkin. Varautuminen järjestyshäiriöihin oli kuitenkin Kölnin näkemyksen mukaan puutteellista.

– Vaikka Lontoolla ja Arsenalilla on valtava määrä kokemusta europeleistä, järjestäjät olivat valitettavan puutteellisesti valmistautuneet tähän.

– Meidän näkemyksemme mukaan turvallisuuspuoli ja viestintä olivat riittämättömiä ja poliisien määrä oli liian vähäinen.