Crystal Palace teki kyseenalaista historiaa, kun joukkue hävisi viidennenkin sarjapelin kauden alusta lukien. Valioliiga.comin asiantuntijana toimivalla Mixu Paatelaisella on kuitenkin huojentava viesti Crystal Palacen kannattajille: Roy Hodgson nostaa joukkueen suosta.

Mixu, mitä mieltä olit Roy Hodgsonin avauspelistä Crystal Palacen luotsina?

– Tappio tuli, eivätkä Royn opit vielä näkyneet. Mutta on varmaa, että kädenjälki tulee vielä näkymään. Tällä viikolla Crystal Palacen treenikentällä ja palaverihuoneessa jauhetaan viimeistä yksityiskohtaa myöten ja toistojen kautta Palacen puolustuspelaaminen kuntoon. Kuten Royn joukkueet yleensä, tulee Palacekin pian olemaan joukkue, jota on vaikea voittaa.

Eli uskot Royn käyttävän samoja metodeja kuin esimerkiksi Fulhamissa ja WBA:ssa – ja Liverpoolissakin?

– Kyllä, aivan varmasti. Ei Roy muuta mitään siitä sapluunasta, joka hänellä on ollut käytössään noin 40 vuotta. Samat teesit ovat siellä yhä. On vain ajan kysymys, milloin Palace omaksuu Roy opit – ja sitten puolustetaan ja kurinalaisesti.

– Sinänsä on varmasti aika mielenkiintoista pelaajille vaihtaa Frank de Boerin ajatuksista Royn kuvioihin. Mennään aikalailla ääripäästä toiseen, kun de Boerin ajaxilainen totaalijalkapallofilosofia vaihtuu Royn huippukurinalaiseen ja tappioiden välttämiseen tähtäävään pelityyliin.

Uskot siis, että kurssi kääntyy?

– En tiedä, paljonko Suomessa on Crystal Palacen kannattajia, mutta he voivat mielestäni huokaista helpotuksesta. Roy Hodgson tulee pitämään joukkueen sarjassa. Tuskin he nousevat kovin korkealle, mutta sarjapaikkaa säilyy.

Valioliigahistorian ensimmäinen suomalaispelaaja ja Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen toimii Valioliiga.comin analyytikkona koko kauden ajan. Mixun Special One -palstalla on luvassa haastatteluja ja videoita, joissa taktiset huomiot näyttelevät merkittävää roolia (uutinen).