Pirteästi kauden aloittanut Burnley koki jokin aika sitten kovan takaiskun, kun joukkueen kapteeninakin toimiva Englannin maajoukkuemaalivahti Tom Heaton loukkaantui kesken valioliigaottelun. Heatonin sijoiltaan mennyt olkapää leikattiin viime viikolla, ja hän on sivussa kuukausikaupalla.

25-vuotias Nick Pope on tuurannut Heatonia erinomaisesti kauden ja koko uransa kahdessa ensimmäisessä valioliigaottelussa. Viime lauantaina Liverpoolia vastaan Pope oli niin hyvä, että muun muassa BBC:n Garth Crooks valitsi hänet kierroksen joukkueeseensa.

Popen hyvistä otteista huolimatta Burnley piti tarpeellisena vahvistaa maalivahtiosastoaan. Se löysi vapailta markkinoilta 33-vuotiaan tanskalaistorjujan Andres Lindegaardin, joka liittyy Claretsiin kuluvan kauden kattavalla sopimuksella.

Lindegaard muistetaan parhaiten Manchester Unitedista, jossa hän toimi David de Gean kakkosvahtina vuosina 2010-2015. Viiden kauden aikana Lindegaard sai Unitedissa kaikkiaan 19 ottelua valioliigakokemusta.

Unitedista Lindegaard siirtyi West Bromwichiin, jossa peliminuutteja ei kuitenkaan tullut. Viimeiset puolitoista kautta hän viettikin Prestonissa, jonka kanssa hänellä oli viime kevääseen ulottunut sopimus. Burnleyn kanssa hän on harjoitellut jo noin viikon.

– Vietin täällä hyvän viikon, ja sain hyvän vaikutelman koko seurasta, Lindegaard kommentoi Burnleyn kotisivuilla.

– Tämä on rehti ja uuttera paikka, jonne on mukava tulla. Olen nähnyt Nickin kaksi ensimmäistä peliä, ja hän on pelannut hyvin. Yritän nyt osaltani terävöittää maalivahtiosaston kilpailutilannetta.

Popen ja Lindegaardin lisäksi Burnleyn kokoonpanosta löytyy kolmaskin maalivahti Adam Legzdins.