Meksikon maajoukkuepelaajat Javier ”Chicharito” Hernández ja Miguel Layún ovat aloittaneet varainkeruuhankkeen kotimaansa maanjäristyksen uhrien auttamiseksi.

Meksikoa riepotteli viime tiistaina voimakas maanjäristys, joka aiheutti ainakin 237 ihmisen kuoleman ja romahdutti rakennuksia maan pääkaupungissa.

– Se satuttaa kovasti, kun on niin kaukana Meksikosta ja näkee niin paljon kärsimystä, Hernández sanoi sosiaalisessa mediassa jaetulla videolla.

– Tiedämme, että monet pitävät meitä idoleinaan. Tässä tapauksessa meitä on innostanut todella paljon se, kun olemme nähneet miljoonien meksikolaisten auttavan toisiaan.

#YOXMÉXICO-nimisen hankkeen tavoitteena on kerätä joukkorahoituksena 500 000 dollaria (421 000 euroa), joka jaettaisiin tunnettujen avustusjärjestöjen avulla pahimmin kärsineille alueille.

– Kaikki lahjoitukset ovat tärkeitä, eiköhän auteta meksikolaisia, Portossa pelaava Layún sanoi.

West Hamissa palloileva Hernández kertoi, että hän ja Layún toki aikovat myös lahjoittaa.

– Ei varmaan tarvitse edes sanoa, että me polkaisemme tämän käyntiin tekemällä itse lahjoituksen. Haastamme sinut tekemään saman.

Javier “Chicharito” Hernandez

@CH14_
Time to help. We’ve launched this initiative to help those in need after the earthquakes in 🇲🇽 Donate: youcaring.com/yoxmex #YoXMéxico

Jutun kirjoitushetkellä rahaa on saatu kasaan 205 000 dollaria. Hernándezin West Ham osallistuu talkoisiin huutokauppaamalla kaikki pelipaidat, joita tulevan viikonlopun Tottenham-ottelussa käytetään. Huutokaupasta saatavat tuotot tuplataan ja lahjoitetaan kampanjakeräykseen. Kampanjasivulle pääset tästä.