Valioliigaa – ja muutakin urheilua – on totuttu katsomaan televisiosta ja viime aikoina myös mobiililaitteilla. Tulevaisuudessa Valioliiga saattaa näkyä esimerkiksi Facebookin kautta.

Manchester Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodward kertoi osavuosikatsauksessa jalkapallon tulevaisuuden näkymistä. Hän sanoi, että Facebook ja Amazon olivat kiinnostuneita Valioliigan tv-oikeuksista jo viime kerralla, jolloin oikeudet lopulta myytiin BSkyB:lle ja BT:lle 8,4 miljardin punnan (noin 9,4 miljardia euroa) hintaan.

Amazon voitti hiljattain tenniksen tarjouskilvassa Skyn. Amazon osti Britannian oikeudet ATP-kiertueelle 10 miljoonalla punnalla. Amazon näyttää myös NFL:ää, ja Facebookilla taas on sopimus baseballin ammattilaissarja MLB:n kanssa.

Woodwardilta kysyttiin, uskooko hän informaatioteknologian alan jättiläisten kilpailevan jatkossa yhä vahvemmin valioliigaoikeuksista.

– Ehdottomasti. Uskon heidän tulevan mukaan. Itse asiassa jo viime kerralla [kun sopimus oli katkolla] oli suurta kiinnostusta. Tätä on kuultu ympäri Valioliigaa. Samansuuntaista viestiä on kuultu myös Euroopasta Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan taholta, Woodward sanoi The Guardianin mukaan.

Woodward kertoi myös Unitedin ennätyksellistä tilikaudesta. Seuran emoyhtiö teki viime tilikaudella 581 miljoonan punnan liikevaihdon. Kasvua edelliseen tilikauteen tuli 66 miljoonaa.

Unitedin tulos ennen veroja oli 57 miljoonaa puntaa plussan puolella. Lainakuluihin paloi puolestaan 25 miljoonaa. Unitedilla on edelleen velkaa tuhdit 498 miljoonaa puntaa. Velkataakka on seurausta seuran omistajuusvaihdoksesta, joka tapahtui 12 vuotta sitten.