Valioliigasunnuntain ainoassa ottelussa kohtasivat toisilleen kaksi keskimääräistä tutumpaa joukkuetta, eli viime kauden Mestaruussarjan kärkikaksikko Brighton ja Newcastle. Maalipaikkoja vauhdikkaassa ottelussa riitti kylliksi, mutta ottelun ainoasta maalista vastasi kotijoukkue Brighton.

Ensimmäinen kunnon paikka syntyi jo kolmannella minuutilla, kun Newcastlen Isaac Hayden ampui kulmapotkusta boksin reunalta pomppupallon kohti Brighton-maalin alanurkkaan. Lokkien maalivahti kuitenkin torjui hienosti.

12. minuutilla Pascal Gross pääsi puolestaan tykittämään huippupaikasta kohti Newcastlen maalia, mutta pahaksi onneksi vieraiden puolustajan tönimiseen keskittynyt Anthony Knockaert ei ehtinyt alta pois, ja pallo kimmahti omasta pelaajasta päätyrajasta yli. Ranskalaishyökkääjän pasmat taisivat seota niin pahasti, että seuraavan laukauksensa Knockaert kiskaisi 20 metristä sivurajasta yli.

Squawka

@Squawka
Ayoze Perez and Anthony Knockaert both with top contenders for worst shot of the season.

Wayward to say the least. 👀

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin lukuisia potentiaalisia maalipaikkoja, mutta erikoisesti ainutkaan boksin sisältä suoritetuista laukauksista ei edellyttänyt maalivahdeilta toimenpiteitä.

Squawka

@Squawka
Brighton 0-0 Newcastle HT:

Shots: 5-7
Pass accuracy: 80%-75%
Chances created: 3-4
Possession: 55%-45%

No real goal threat.

Squawka

@Squawka
Brighton (3) and Newcastle (4) had 7 shots inside the box between them in the first half.

Not one of them forced a save. 🙅‍♂️

Maalitaululle saatiin toimintaa 51. peliminuutilla, kun Brighton sai vaparin vaarallisesta maalipaikasta 20 metristä. Vapari leijaili täydellisesti koko puolustuksen yli. Dale Stephens jatkoi pallon päällään keskustaan, josta Tomer Hemed jatkoi hienosti sen maaliin. Maali oli Hemedille kauden toinen.

Hieman myöhemmin Brighton oli lähellä toistakin osumaa. Kokenut laitapakki Bruno lähetti hienon matalan keskityksen takatolpalle, jossa Solly March oli valmis jatkamaan pallon maaliin. Harakoiden maalivahti Rob Elliot esitti kuitenkin jaloillaan yhden alkukauden hienoimmista torjunnoista.

Tappioasemaan joutunut Newcastle istui pian maalin jälkeen kuskinpukille, mutta Brighton puolusti ihailtavalla asenteella. Lähimpänä maalintekoa Magpies oli, kun vaihdosta kentälle tullut Jonjo Shelvey oli yllättää Mat Ryanin suoraan maaliin yrittämällään kulmapotkulla.

Sisukas Brighton sai voitollaan Newcastlesta maukkaan revanssin. Viime kaudella Newcastle oli nimittäin ainoa joukkue, joka onnistui kukistamaan Brightonin sekä kotona että vieraissa. Lokkien managerille Chris Hughtonille voitto oli suuri helpotus, sillä hän kukisti entisen seuransa Newcastlen vasta seitsemännellä yrittämällään.

Kauden toisen voittonsa ottanut Brighton kipusi sarjataulukossa neljä sijaa ylöspäin sijalle 13. Newcastle jatkaa seitsemäntenä.

Squawka

@Squawka
Chris Hughton has won against Newcastle for the first time in 7 attempts as a manager.

Finally gets one over his former side.