Crystal Palacen alkusyksyyn on ehtinyt tapahtua paljon, mutta ei niinkään hyvää. Ensin loukkaantui tärkein yksilö Wilfried Zaha. Sitten uusi manageri Frank de Boer sai neljän tappion jälkeen pikapotkut. Nyt viimeisenä ykköshyökkääjä Christian Benteke sai viikonloppuna polvivamman.

Ensimmäisten arvioiden mukaan Benteken odotetaan olevan vähintään kuusi viikkoa sivussa. Valmentaja Roy Hodgson totesi viikonlopun Manchester Cityä vastaan Palacen tarvitsevan aspiriinia päänsärkyynsä.

Kyllä Roy. Tämän jälkeen sitä kannattaa varata runsaasti. Benteken loukkaantumisen jälkeen nimittäin vaihtoehdot ovat vähissä.

Olemattomat korvaajavaihtoehdot

Mitä Palacelta löytyy Benteken takaa? Eipä juuri mitään.

Seuraava vaihtoehto Connor Wickham ei ole pelannut polven eturistisidevamman vuoksi liki vuoteen. Muista hyökkääjistä Frazier Campbell ja Loic Rémy päästettiin kesällä toisiin seuroihin.

Tällä hetkellä siis ainoa valmis ratkaisu olisi 23-vuotias Freddie Ladapo, jolta ei löydy lainkaan kokemusta Valioliigasta. Vaikka siirtoikkuna on ollut jo melkein kuukauden kiinni, yksi oljenkorsi on vielä jäljellä.

Se on vapaat markkinat. Katsotaanpa siis valikoimaa:

Marouane Chamakh, Giuseppe Rossi vaiko kenties Rickie Lambert? Ensimmäinen on jo kerran nähty huonoin tuloksin Selhurst Parkilla. Rossilla puolestaan on pidempi loukkaantuminen alla.

Rickie Lambert voi olla lääke Roy Hodgsonin päänsärkyyn. Kuva: Getty Images

Näinpä valintani kohdistuu Lambertiin. Hodgson tuntee 35-vuotiaan hyökkääjän hyvin Englannin maajoukkueesta. Lisäksi konkari pelasi muutama vuosi sitten kaksi yli 10 maalin kautta Southamptonissa.

Vaikka Lambert tunnetaan tehokkaana viimeistelijänä, pelituntuman puuttuminen voi koitua ongelmaksi. Edellisen kerran mies pelasi toukokuussa sarjaporrasta alempana Mestaruussarjaa Cardiffin paidassa.

Tästä huolimatta Lambert on se kortti, johon Palacen on tartuttava. Muutakaan vaihtoehtoa ei nimittäin ole.

Eaglesilla on nyt kuusi ottelua takana ilman ainuttakaan tehtyä maalia ja saman verran tappioita vyöllä. Tehoja tarvitaan ja pikaisesti. Muuten tämä säilymistaisto on hyvinkin pian hävitty.