Kirjoitimme elokuussa siitä, kuinka Englannin naisten maajoukkueen päävalmentaja Mark Sampson oli ajautunut myrskyn silmään. Englannin jalkapalloliitto FA tutki entisen maajoukkueen tähtipelaajan Eni Alukon väitteitä siitä, että Sampson olisi syrjinyt joitain tummaihoisia pelaajia ja tölvinyt näitä rasistisin sanankääntein.

Sampson johdatti Englannin viime kesän EM-kisojen välierävaiheeseen sekä kaksi vuotta aiemmin MM-pronssille. Uudet MM-karsinnat Sampsonin Englanti aloitti komealla 6-0 -voitolla Venäjästä. Mies kuitenkin sai kenkää alle 24 tuntia murskavoiton jälkeen, viime viikon keskiviikkona.

Nyt Sky Sports kirjoittaa, etteivät potkut aiheutuneetkaan syrjintäkohusta tai uusista todisteista väitteisiin liittyen. Erottamisen taustalla olikin Sampsonin toiminta hänen toimiessaan valmentajana Bristol Academyn joukkueessa, joka pelasi naisten Valioliigaa.

Todellinen syy Sampsonin irtisanomiselle oli se, että hänellä oli kuusi kuukautta kestänyt seurustelusuhde Bristol Academyn pelaajan kanssa. Sampsonin ”epäsovelias ja sopimaton käytös” tuli FA:n tietoon jo vuonna 2014, mutta silti mies sai jatkaa työtään maajoukkuevalmentajana. Sampson oli palkattu maajoukkueeseen joulukuussa 2013.

FA:n alkuperäisessä, vuoden 2014 tutkimuksessa todettiin, että Sampson tarvitsee ”ohjausta valmentajien ja pelaajien välillä pidettävistä rajoista”. Sampsonin työskentelyssä ei kuitenkaan havaittu riskin uhkaa.

Kyseinen pelaaja oli seurustelun aikaan yli 18-vuotias, joten lainvastainen toiminta ei ollut kyseessä.

34-vuotias Sampson valmensi Bristol Academya vuosina 2009-2013. Bristol ylsi kaudella 2012-2013 naisten Valioliigan kakkoseksi, ja eteni kahdella kaudella myös cup-finaaliin.