Arsène Wenger peluutti Eurooppa-liigan toisellakin ottelukierroksella erittäin varamiehistä kokoonpanoa, mutta avainpelaajien lepuutus ei tunnu Arsenalin menoa haittaavan. Tämän päivän avauskokoonpano oli Arsenalin nuorin lähes kolmeen vuoteen.

25y 34d - Arsene Wenger is playing his youngest starting XI in European competition since December 2014 against Galatasaray. Opportunity.

Avauskierroksella kukistui Köln 3-1, ja tänään Arsenal haki pisteet valkovenäläiseltä BATE:lta maalein 4-2. BATE:lle tappio oli ensimmäinen kotitappio europeleissä kahdeksaan otteluun. Arsenal on lohkonsa ainoa puhtaan pelin joukkue.

Alkutahdit voitolle löi Theo Walcott, joka osui tolppien väliin kahdesti jo ottelun ensimmäisellä neljänneksellä. Kolmas maali puolestaan oli puolustajien käsialaa. Per Mertesacker jatkoi kulmapotkun Rob Holdingille, joka ei paikastaan erehtynyt. Maali oli Holdingille ensimmäinen Arsenalin paidassa – 24. ottelussa – eikä kaukana ollut toinenkaan, sillä Holding pani myöhemmin avausjaksolla pallon BATE:n tolppaan.

Arsenal

@Arsenal
💪 When you've just scored your first Arsenal goal...

#BATEvAFC

Ensimmäisen puoliajan viimeisestä osumasta vastasi puolestaan BATE, jonka montenegrolaisvahvistus Mirko Ivanic puski pallon maaliin. Myös Jack Wilshere onnistui maalinteossa kertaalleen, mutta maali hylättiin paitsiona.

Arsenalin tahti ei hiljentynyt toisellakaan puoliajalla, vaan Tykkimiesten neljäs maali nähtiin, kun kellossa oli 49 minuuttia. Maali syntyi rangaistuspilkulta ja sen viimeisteli Olivier Giroud. Osuma oli Giroud’lle uran sadas maali Arsenalin paidassa.

Arsenal

@Arsenal
Congratulations @_OlivierGiroud_ - we're all so proud of you 💯

#100livier

67. peliminuutilla BATE nousi jälleen kahden maalin päähän, kun Mikhail Gordejchuk pamautti lukemat paluupallosta 2-4:ään. Ivanic hääri jälleen tilanteen rakentelijana.

Lisäosumia ei enää nähty, ja Arsenal pääsi pitkälle kotimatkalle 4-2 -voiton myötä. Huuhkajien Jasse Tuominen seurasi koko ottelun BATE:n vaihtopenkiltä käsin.

Kahdessa seuraavassa ottelussaan Arsenal kohtaa Belgradin Punaisen Tähden, joka kaatoi tänään Kölnin 1-0.