Arsenal haastaa torstai-iltana Eurooppa-liigassa valkovenäläisen BATE:n odotetun varamiehisellä kokoonpanolla. Kokemusta Tykkimiesten avauskokoonpanossa edustavat maalivahti David Ospina, maailmanmestaritoppari Per Mertesacker, uutta tulemista tekevä Jack Wilshere sekä hyökkääjät Theo Walcott ja Olivier Giroud.

Arsenal

@Arsenal
Here it is - our team for #BATEvAFC

Avaukseen mahtuu silti paljon vihreitä nousukkaitakin, joista yhden kohdalla on kyseessä debyytti Arsenalin edustusjoukkueen avauskokoonpanossa. Tuo pelaaja on 18-vuotias Joe Willock, jonka omin pelipaikka on keskikentän keskustassa, mutta myös laitapelaaminen luonnistuu. Willock pääsi jo viime viikolla haistelemaan ykkösjoukkueen tuulia Liigacupin ottelussa Doncasteria vastaan. Tuolloin peliminuutteja herui kuusi.

Arsenalin oma kasvatti on lupaavan veljessarjan nuorin painos. Vuotta vanhempi isoveli Chris Willock siirtyi tänä kesänä Arsenalista Benfican B-joukkueeseen Portugaliin. Viime syksynä Liigacupissa Arsenalin ykkösjoukkueessa debytoinut Chris teki Benfican kanssa viisivuotisen sopimuksen.

21-vuotias Matty Willock puolestaan loikkasi kesällä 2012 Manchester Unitediin, koska Arsenalin junioreista ei tarjottu hänelle jatkoa. Unitedin edustusjoukkueestakaan ei ole paikkaa auennut, joten Matty lainattiin täksi kaudeksi hollantilaiseen Utrechtiin. Eredivisie-debyytti on yhä tekemättä, mutta Hollannin Cupissa Matty Willock on jo pelannut.

Veljestriosta Matty Willock on ainoa, jolla ei ole kokemusta Englannin nuorisomaajoukkueista. Aika näyttää, kuka keskikenttäpelaajista tekee komeimman uran, mutta varhaisen europelidebyyttinsä perusteella Joe Willockin urakehitys on juuri nyt kenties kaikkein pisimmällä.

Kotijoukkue BATE:n vaihtopenkillä istuu klo 20 alkavassa ottelussa Huuhkajien Jasse Tuominen.