James McCarthy ei ole erityisen mediaseksikäs pelaaja. Kenestäkään muusta pelaajasta ei ole välttämättä kuitenkaan riidelty viimeisen vuoden aikana niin paljon kuin McCarthysta.

Lyhyt kertaus. 26-vuotias McCarthy on Evertonin pelaaja, joka edustaa maajoukkuetasolla Irlantia. McCarthy on pelannut Toffeesin paidassa viimeiset neljä vuotta, mutta loukkaantumiset ovat vaivanneet. Transfermarktin mukaan McCarthylla on jäänyt Evertonissa pelejä väliin kuuden eri loukkaantumisen vuoksi. Vammoista neljä on tullut viime ja tämän kauden aikana.

Samaan aikaan Martin O’Neill on kutsunut McCarthyn Irlannin maaotteluihin aina kuin suinkin mahdollista. Irlannin näkökanta on ollut se, että McCarthy on ollut kutsuttavissa. Evertonin näkökanta on ollut toinen. Viimeisen vuoden aikana on nähty muun muassa seuraavia kommentteja.

– Kun James tuli takaisin Irlannin maajoukkuereissulta, Evertonin lääkintähenkilöstöltä tuli viestiä, että häntä on ylikuormitettu valtavasti. Peluuttakaa häntä 45 minuuttia tai 60 minuuttia, mutta älkää peluuttako häntä 90:tä minuuttia ja sitten perään 80:tä minuuttia! Tapatte pelaajan! Koeman sanoi viime vuoden lokakuussa.

– Hän ei ole ollut mukana joukkueharjoituksissa. Jotta pelaaja voidaan kutsua maajoukkueeseen, hänen on oltava hyvin lähellä pelikuntoa. Tämä on ihan sama tarina kuin viime kerralla, Koeman sanoi puolestaan viime marraskuussa kun McCarthy oli taas saanut maajoukkuekutsun.

– Jälleen kerran Evertonin valmentaja, syyttelypelin mestari (tactician of the blame game), on kommentoinut tätä aihetta, O’Neill vastasi huhtikuussa.

Uusi riita muhimassa

Nyt kytevään hiillokseen on taas puhallettu uutta liekkiä. McCarthy on nimittäin ollut polvivamman vuoksi sivussa koko alkukauden. Se ei estänyt O’Neillia lähettämästä pelaajalle maajoukkuekutsua lokakuun otteluihin.

– Odotan, ettei yksikään Evertonin pelaaja ota turhia riskejä, Koeman sanoi lehdistötilaisuudessa.

[readmore from=James-McCarthy]

– Jokaisella maajoukkueella on oikeus kutsua kuka tahansa oman maansa pelaaja. Jos he haluavat Jamesin, hänen on mentävä FIFA:n sääntöjen nojalla.

– Mutta James ei ole pelannut heinäkuun jälkeen, se pitää muistaa. Toivon, että se otetaan huomioon. Tiedän, että tämän seuran ja Irlannin maajoukkueen lääkintäryhmät keskustelevat asiasta keskenään. Niin kauan kuin meillä on yhteisymmärrys ja viestintä pelaa, emme voi pyytää enempää.

– Joskus [puolikuntoisten pelaajien suhteen] tehdään poikkeuksia loppukauden peleissä tai pudotuspeliotteluissa, mutta me maksamme pelaajien palkat. Odotamme, että he asettavat seurajoukkueen muiden edelle.