Everton hävisi Eurooppa-liigan avausottelussaan vieraskentällä tyrmäävästi Atalantalle 0-3. Tänään se haki kunnianpalautusta saadessaan vieraakseen Goodison Parkille kyproslaisen Apollon Limassolin.

Ennusmerkit olivat sikäli hyvät, että Evertonin voittotilikin oli alkanut viime aikoina karttua. Ronald Koeman myös heitti kentälle verrattain väkevän kokoonpanon, jossa pelasivat muun muassa Ashley Williams, Idrissa Gueye, Gylfi Sigurdsson ja Wayne Rooney.

Kotiyleisöllä meni pala kurkkuun 13. peliminuutilla, kun Apollon karkasi yllätysjohtoon. Anton Maglica keskitti, ja Adrián Sardinero jatkoi pallon taitavasti maaliin.

Tauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa. 21. peliminuutilla Rooney hyödynsi keskuspuolustaja Hector Yusten katastrofaalisen virheen ja viimeisteli Evertonille helpolla tavalla 1-1 -tasoituksen. Osuma oli Rooneyn 40:s eurokentillä ja ensimmäinen euromaali Evertonin paidassa. Sopivasti ensimmäisen Unitedin paidassa tehdyn euromaalin vuosipäivänä.

Cyprus Football

@cyprusfooty
Wayne Rooney’s equaliser:
Everton vs Apollon 1-1. #europaleague

ON THIS DAY: In 2004, Wayne Rooney made his Manchester United debut and scored a hat-trick vs. Fenerbahce in the Champions League.

⚽️⚽️⚽️
28th September 2004: Wayne Rooney scores his first European goal. 🔴

28th September 2017: Wayne Rooney scores his 40th European goal. 🔵

Tilastojen valossa tasapeli oli oikein oikeutettu taukotulos.

Everton 1-1 Apollon HT:

Shots: 6-6
Pass accuracy: 85%-74%
Chances created: 4-3
Possession: 58%-42%

A close fought game.

Kun toinen puoliaika oli vanhentunut 20 minuuttia, vei ensi viikolla 20 vuotta täyttävä Nikola Vlasic Everton-uransa ensimmäisellä maalilla kotijoukkueen johtoon. Korkeushyppääjä Blanka Vlasicin pikkuveli oli tullut tauolla kentälle Idrissa Gueyen tilalle.

Everton

@Everton
GOAL!!!! #EFC 2-1 @APOLLONOFFICIAL. Sigurdsson flicks the ball into the path of Vlasic who calmly tucks away his first #EFC goal on 65 mins!

Everton näytti olevan jo matkalla tärkeään voittoon, varsinkin, kun se sai pelata viimeiset minuutit ylivoimalla. Valentin Roberge ajettiin suoralla punaisella suihkuun, kun kellossa komeili 87 minuuttia.

Everton

@Everton
85' Apollon are down to 10 men as Valentin Roberge sees red for a late challenge on @CalvertLewin14. 2-1. #EFCmatchday

Kylmä suihku oli kuitenkin vielä tulossa. Avausjakson antisankari Hector Yuste sai 89. minuutilla päänsä väliin Joao Pedron vapaapotkuun, ja painoi pallon maalin alakulmaan. Everton sai jälleen kerran lannistua, ja menetti arvokkaan kotivoiton aivan ottelun loppuhetkillä.

118 - There were just 118 seconds between Apollon Limassol's red card and their equaliser against Everton. Drama.

Toffeesin voittomaali oli lähellä vielä hetkeä ennen täyttä aikaa, mutta vieraiden veräjänvartija Bruno Vale torjui upeasti Dominic Calvert-Lewinin puskun.

Lohkon toisessa ottelussa Lyon ja Atalanta pelasivat 1-1 -tasapelin. Everton majailee nyt lohkojumbona kolme pistettä Atalantaa jäljessä. Seuraavissa kahdessa ottelussaan Everton kaipaa jo kipeästi lisäpisteitä Lyonilta.