Englantilainen Daily Mail on aloittanut verkkosivuillaan juttusarjan, jossa se listaa omasta mielestään valioliigan 100 huonointa keskushyökkääjää järjestykseen.

Ensimmäinen osuus sisälsi sijoitukset 100-81. Nyt mennään lukemissa 80-61. Mukaan mahtui yksi suomalainenkin – nimittäin Shefki Kuqi. Englannissa Stockportia, Sheffield Wednesdayta, Ipswichiä, Blackburnia, Crystal Palacea, Fulhamia, Swanseaa, Derbya, Newcastlea ja Oldhamia edustanut Kuqi sai kunnian olla Daily Mailin listauksen 67. huonoin keskushyökkääjä.

– Suomalaishyökkääjä oli Football Leaguen (Valioliigaa alemmat sarjat) kiertolainen, joskin hänen yrityksensä Valioliigassa olivat jossain määrin onnistuneita, jutussa kirjoitetaan.

– Kookas hyökkääjä teki vain seitsemän maalia ainoalla [Blackburn-] kaudellaan Ewood Parkilla. Suurimman osan ajasta hän vietti penkillä.

– Kuqi ei onnistunut tekemään yhtään maalia kymmenen ottelun aikana, kun hän pelasi lainalla Fulhamissa 2007. Eikä hän tehnyt yhtään maalia kuudessa pelaamassaan pelissä Newcastlelle, kun hänet oli hankittu Liverpooliin matkanneen Andy Carrollin paikkaajaksi 2011.

Kuqi iski Englannin sarjoissa yhteensä 97 maalia 368 ottelussa. Kuten jutussa mainittiin, valioliigassa Kuqi iski seitsemän maalia 50 pelaamassaan ottelussa.