Arsenal-Liverpool jouluaattona? Tällainen merkilliseltä kuulostava, mutta edelleen realistinen suunnitelma on puhuttanut valioliigajännäreitä viime aikoina.

Valioliigaa ei ole pelattu jouluaattona sitten vuoden 1995, mutta nyt tällaista on väläyttänyt osan TV-oikeuksista Isossa-Britanniassa omistava Sky. Jouluaatto osuu tänä vuonna sunnuntaille, eikä Sky haluaisi luopua sunnuntaipelit kattavista televisiointioikeuksistaan.

Suunnitelma on kuitenkin juuri nyt vastatuulessa. Suurin huolenaihe on turvallisuus, sillä kotijoukkue Arsenal on myöntänyt, että sillä olisi todennäköisesti suuria vaikeuksia saada paikalle vaadittua määrää järjestysmiehiä jouluaattona.

Telegraphin mukaan ehdotuksesta keskusteltiin myös Arsenalin kannattajayhdistyksen kokouksessa maanantai-iltana, ja peräti 99 prosenttia jäsenistä sanoi vastustavansa ajatusta ottelusta jouluaattona klo 16 paikallista aikaa. 45 prosenttia heistä myös sanoi, etteivät he saapuisi otteluun, jos se pelattaisiin tuolloin. Kannattajayhdistyksen edustaja varoitti, että Emiratesilla olisi jouluaattona ”ennätyksellinen määrä tyhjiä tuoleja”.

Liverpool ja Arsenal ovat velvoitettuja tekemään kaikkensa, jotta TV-kanavien vaatimukset täyttyvät. Molemmat saisivat televisioidusta ottelusta myös yli miljoonan punnan korvauksen, mutta vaikeudet eivät silti rajoitu vain järjestyshuoliin ja fanien vastustukseen.

Yksi merkittävä huoli koskee kannattajien matkustusta, sillä joukkoliikenne on jouluaattona tavallisia päiviä hiljaisempaa. Siitäkään ei ole varmuutta, siirrettäisiinkö perinteiselle tapaninpäivän kierrokselle ohjelmoidut ottelut päivää myöhemmäs, joten pahimmassa tapauksessa Arsenal ja Liverpool joutuisivat pelaamaan kaksi ottelua kolmessa päivässä.

Vastaavanlainen superotteluruuhka odottaa kaikkia valioliigaseuroja joka tapauksessa viikkoa myöhemmin, sillä tällä hetkellä sarjaohjelmaan on laadittu täysi kierros pelattavaksi sekä 30.12. että kaksi päivää myöhemmin 1.1.

Lopullista ratkaisua asiaan odotetaan 16.10., jolloin Skyn on määrä ilmoittaa loppuvuoden televisioitavat ottelunsa.