Swansea Cityn kannattajien välisissä keskusteluissa yksi teema on noussut tällä kaudella tavan takaa esiin – missä on Luciano Narsingh?

Toistaiseksi Hollannin maajoukkuemies on pelannut vain kahdessa Swansean seitsemästä liigakamppailusta. Niissäkin hänet vaihdettiin penkiltä sisään tappiotilanteessa.

Huippunopean Narsinghin tilanne herättää kysymyksiä, sillä hän oli ensimmäinen Paul Clementin aikakaudella sisään tullut pelaaja. Uudella managerilla olisi ollut mahdollisuus käyttää veto-oikeuttaan siirron suhteen, mutta hänestä tuntui, että PSV:ssä loistanut 27-vuotias olisi sopiva vahvistus ryhmään.

Yhdeksän kuukautta myöhemmin Narsingh on kuitenkin jäänyt täysin periferiaan, kun kaikki muut tammikuussa hankitut pelaajat saavat säännöllisesti minuutteja edustusjoukkueessa.

Alun perin seuraan loukkaantuneena saapunut Narsingh on myöntänyt, että hänellä on ollut vaikeuksia sopeutua harjoittelun ja pelien intensiteettiin.

– Ensimmäisessä pelissäni täällä olin väsynyt kymmenen minuutin jälkeen pelinopeuden takia. Joka viikko meillä on harjoitukset kuntovalmentajan kanssa, ja minusta tuntuu, että vahvistun. Hollannissa meillä ei ole paljon voimaharjoittelua, mutta täällä on paljon fyysistä työtä. Se on ollut täysin uutta minulle, pelaaja kommentoi.

Toinen selittävä tekijä on Clementin suosima peliryhmitys. Puhtaalla laiturilla ei ole niin paljon annettavaa kokoonpanossa, jossa pelaajat pakataan keskikentälle tekemään vastustajan elämästä vaikeampaa. Niin sanottuun timanttiin kauden lopulla siirtyminen teki Narsinghistä käytännössä penkkimiehen, joka saattoi vaikuttaa peliin tultuaan kentälle.

Kaiken lisäksi Narsinghin kesä ei mennyt odotetulla tavalla. Mies sai oman harjoitusohjelman ja teki töitä personal trainerin kanssa, mutta yleinen tunne seurassa oli kuitenkin se, ettei hän palannut pre-seasonille riittävän hyvässä kunnossa.

– Luciano on hyvä ammattilainen ja hyvä pelaaja. Koska tällä hetkellä emme käytä laitureita, meidän on löydettävä hänelle potentiaalinen rooli joukkueessa. Hän pelasi kymppipaikalla alle 23-vuotiaissa, teki hyvän maalin ja näytti hyvältä sillä paikalla, Clement sanoo.

Lähde: Wales Online