Vuosien 2002 ja 2016 välillä peräti 14 kautta Valioliigassa pelannut Kolo Touré lopetti pelaajauransa vasta viime kauteen, mutta miehen valmentajanura on edennyt todella huimaa vauhtia. Syyskuussa Touré sai pestin pelaajauransa viimeiseksi jääneen seuran Celticin valmennusryhmässä, ja nyt Touré palkattiin kotimaansa Norsunluurannikon maajoukkueeseen.

Norsunluurannikko johtaa niukasti omaa MM-karsintalohkoaan, kun lohkosta on enää kaksi kierrosta pelaamatta. ”Norsut” kohtaavat perjantaina vieraskentällä Malin ja marraskuussa kotikentällään Marokon. Touré on mukana päävalmentaja Marc Wilmotsin valmennustiimissä jo perjantain ottelussa.

Kolo Touré pelasi vuosien 2000 ja 2015 välisenä aikana kaikkiaan 120 A-maaottelua, edustaen Norsunluurannikkoa kolmissa MM-kisoissa ja seitsemässä maanosan mestaruusturnauksessa. Norsunluurannikon mestaruusjuhliin päättyneessä vuoden 2015 turnauksessa hänet valittiin turnauksen tähdistöön.

36-vuotias Touré voitti valioliigamestaruuden sekä Arsenalin että Manchester Cityn paidassa. Topparin tontilta tuttu Touré pelasi Arsenalissa seitsemän, Cityssä neljä ja Liverpoolissa kolme kautta.

 

 

Kolo Tourén pikkuveli Yaya Touré jatkaa yhä pelaajauraansa Manchester Cityssä.