Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta valmentava Aidy Boothroyd myöntää, että Nigeria saattaa yrittää edelleen houkutella riveihinsä Englannin paidassa pelaavaa hyökkääjälahjakkuutta Tammy Abrahamia. Maanantaina 20 vuotta täyttänyt Abraham kiisti huhut maajoukkueloikasta syyskuussa, mutta Sky Sportsin mukaan mahdollisuus on yhä olemassa.

Abrahamia vuotta vanhempi, Arsenalissa pelaava Alex Iwobi vaihtoi Englannin paidasta Nigerian maajoukkueeseen maaliskuussa 2016. Lokakuun maajoukkueryhmäänsä Nigeria puolestaan kutsui Hullin nuoren laitapuolustajan Ola Ainan, joka on käynyt Abrahamin ja Iwobin Englannin juniorimaajoukkueet läpi.

Nigerian kokeneesta kalustosta loikan on tehnyt Englantia junioritasolla edustettuaan Chelsean Victor Moses, ja Sky Sportsin mukaan myös Liverpoolin Sheyi Ojoa on vokoteltu Nigerian mukaan. Ei siis olekaan mikään ihme, jos keskustelu Abrahamin maajoukkuetulevaisuudesta jatkuu.

– Saattaa Nigeria sitä yhä yrittää, ei sitä koskaan tiedä. Eikä se ole mikään ihme, sillä he ovat hyviä pelaajia, Boothroyd kommentoi.

– He ovat pelaajia, jotka ovat pelanneet Englannin väreissä, ja heillä on läheinen suhde meihin. Jos minulle soitetaan Sheyin suhteen, vastaan puhelimeen, ja teen samoin Tammyn kanssa.

 

 

Boothroyd sanoo, ettei voi luvata tavoitelluille kaksoiskansalaisilleen peliaikaa joukkueessaan, sillä ryhmässä on laaja taso. Mitä todennäköisimmin Abraham olisi ainakin huomattavasti lähempänä A-maajoukkuepaikkaa Nigerian kuin Englannin edustusasussa. Ja sitä kautta myös ensimmäistä MM-turnaustaan, sillä Nigeria voi varmistaa lauantaina kisalippunsa voittamalla Sambian.

MM-kisaedustuksen lisäksi Abrahamia saattaa houkutella Nigerian paitaan tämän oma isä, joka on Nigerian jalkapalloliiton puheenjohtajan Amaju Pinnickin lapsuudenystävä. Englannissa syntyneen Tammy Abrahamin tie Englannin juniorimaajoukkueissa on kuitenkin ollut pitkä, jo lähes 30 ottelun mittainen.

Tällä kaudella Abraham pelaa Swanseassa lainalla Chelseasta. Valioliigassa hän on onnistunut maalinteossa kahdesti.

Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa perjantaina EM-karsinnoissa Skotlannin.