Chelsean tehot ovat levänneet tällä kaudella vahvasti espanjalaispelaajien varassa, sillä puolustavien mestarien 16 viimeisestä maalista 15 on joko espanjalaisen tekemiä tai alustamia. Erään toisen maan pelaajat ovat kuitenkin tehneet Chelsean valioliigahistorian aikana espanjalaisia enemmän maaleja.

The Telegraph tutkaili historiatilastoja ja listasi kunkin valioliigaseuran seurahistorian aikana eniten maaleja tehneet kansalaisuudet. Englantilaiset lehti jätti suosiolla tutkimuksestaan ulos, sillä muutoin tilasto olisi yksinkertaisesti paljon tylsempi. Mutta tässä kunkin seuran parhaat ei-englantilaiset maalintekijät kansalaisuuksien mukaan, olkaa hyvä:

Arsenal: Ranska (491 maalia) – Maa tuskin yllättää ketään, joka muistaa yhä muun muassa Thierry Henryn, Robert Piresin ja Patrick Vieiran – ja miksei myös Olivier Giroud’n. Arsenal on myös ainoa seura, joka on pelannut Valioliigassa yli yhden kauden, jossa jonkin muun maan pelaajat ovat tehneet enemmän maaleja kuin englantilaiset. Arsène Wengerin kädenjälki näkyy.

Thierry Henry on Arsenalin huikean ranskalaislegioonan johtotähti. Kuva: Getty Images

Bournemouth: Norja (23 maalia) – Bournemouthilla on meneillään vasta kolmas kausi Valioliigassa, ja kaikista norjalaisten maaleista on vastannut yksi ja sama mies, Joshua King.

Brighton: Saksa/Israel (2 maalia) – Brighton pelaa Valioliigassa ensimmäistä kauttaan. Pascal Gross on tehnyt kaksi osumaa saksalaisten piikkiin ja Tomer Hemed saman määrän israelilaisille.

Burnley: Skotlanti (30 maalia) – Skotlanti lasketaan jalkapallomaantieteessä eri maaksi kuin Englanti, joten piikkipaikka pysyy Ison-Britannian rajojen sisällä. Muun muassa Steven Fletcher on kartuttanut skottien maalitilastoa Burnleyssä.

Chelsea: Norsunluurannikko (140 maalia) – Afrikan maat eivät tässä tilastolistauksessa juhli, mutta Norsunluurannikko kuitenkin, kiitos ennen kaikkea Valioliigan kaksinkertaisen maalikuninkaan Didier Drogban.

Didier Drogba sai lontoolaiset tarkistamaan kartasta, että missäs se Norsunluurannikko sijaitseekaan. Kuva: Getty Images

Crystal Palace: Wales (19 maalia) – Vaikka Palace onkin pitkän linjan valioliigalainen, ei sen historiasta löydy seuralle läjäpäin osumia paukutellutta maalipyssyä. Siksi tilasto voitetaankin vaatimattomalla 19 maalilla. Walesilaisista Palacessa ovat pelanneet muun muassa Chris Coleman ja Joe Ledley.

Everton: Skotlanti (126 maalia) – ”Big Dunc” Ferguson on Romelu Lukakun jälkeen Evertonin seurahistorian paras maalintekijä, ja johdattaa 60 Everton-maalillaan Skotlannin ykköspaikalle.

Huddersfield: Benin (2 maalia) – Valioliigatulokas on tällä hetkellä piskuisen länsiafrikkalaisen valtion hallussa, kiitos ennätysostos Steve Mounién. Välttämättä Benin ei kuitenkaan vuosikausia tätä tilastoa hallitse.

Leicester: Skotlanti (41 maalia) – Skotlanti nappaa Leicesterin leiristä jo kolmannen ykköspaikkansa. Kettujen tärkeimpiä skotteja ovat olleet Matt Elliott ja Paul Dickov.

Liverpool: Espanja (115 maalia) – Liverpoolin espanjalaisista Fernando Torres on luonnollisesti ollut se kaikkein juhlituin sankari ja ihailluin maalitykki, vaikka muistetaan seurassa hyvin myös Fernando Morientes ja Xabi Alonso. Alberto Moreno ei ole tällä kaudella vielä maalitiliään avannut.

Manchester City: Argentiina (201 maalia) – 128 sarjamaalia viimeistellyt Sergio Agüero on valioliigahistorian tehokkain ei-eurooppalainen maalintekijä. Taustatukea Agüero saa tilastovoittoon muun muassa Carlos Téveziltä.

Manchester City on saanut nauttia argentiinalaisen pelaajatuotannon kirkkaimmista helmistä. Kuva: Getty Images

Manchester United: Hollanti (160 maalia) – Unitedissa on nähty useita menestyneitä ja suosittuja hollantilaisia, mutta kansojenvälisen maalipörssin voitto on ennen kaikkea Ruud van Nistelrooy. Nykyisin Oranje-lippua Unitedissa heiluttaa Daley Blind.

Newcastle: Ranska (123 maalia) – Muun muassa David Ginola, Yohan Cabaye ja Loic Remy ovat paukutelleet Ranskan Newcastlen ykköspaikalle.

Southampton: Pohjois-Irlanti (44 maalia) – Pyhimyksissä maaleja iskee edelleen joukkueen kapteenina Steven Davis, joka on osunut Saints-paidassa 10 kertaa saavuttuaan seuraan vuonna 2012.

Stoke: Irlanti (60 maalia) – Irlannin 60 maalista leijonanosan, 43, on viimeistellyt Jonathan Walters.

Swansea: Espanja (48 maalia) – Swanseassa muistellaan lämmöllä niin Michua kuin kesällä Tottenhamiin siirtynyttä Fernando Llorenteakin.

Tottenham: Irlanti (105 maalia) – Irlantilaisia on pelannut Spursissa useampiakin, mutta tilaston ykköspaikka perustuu ennen muuta Robbie Keanen tehoihin.

Robbie Keane voi taputtaa Spursille, ja Spurs Robbie Keanelle. Kuva: Getty Images

Watford: Nigeria (18 maalia) – Löytyihän sieltä vielä yksi Afrikan maa. 16 maalia 18:sta on merkitty Odion Ighalon nimiin.

West Bromwich: Skotlanti (55 maalia) – Vielä yksi seura, jossa voitto kirjataan Skotlannille. Skotti James Morrison on enää yhden maalin päässä West Bromin kaikkien aikojen maalipörssin ykköspaikasta.

West Ham: Italia (58 maalia) – Paolo Di Canio on tehokkain Hammersissa pelannut italialainen, mutta yrittäjiä on käynyt monia muitakin. Viimeisin heistä, maajoukkuekärjen statuksella Lontooseen saapunut Simone Zaza jäi tosin pettymyksekseen kokonaan ilman osuma ja sylkee nyt maaleja Valenciassa.