Useampi kova nimi jäi listan ulkopuolelle, kun 30 ehdokasta maailman parhaalle pelaajalle jaettavan Ballon d’Or -palkinnon saajaksi julkistettiin maanantaina.

Sergio Agüero

Manchester Cityn maaliahne argentiinalainen on säännöllisesti ollut mukana ehdokaslistalla, mutta epätasaisuus Mestarien liigassa ja vaisut otteet maajoukkueessa painoivat tämän vuoden valinnoissa.

Daniel Alves

Brasilialaisen laitapuolustajan kausi Juventuksessa oli vakuuttava, ja pääsy ehdokkaaksi jäi hilkulle. Siirtyi sittemmin PSG:n paitaan.

Gareth Bale

Walesilaisen alkuvuosi meni pipariksi nilkkavamman takia, ja kausi oli miehelle heikoin pitkään aikaan. Balen asemaa Real Madridissa ovat heikentäneet myös Iscon loistavat esitykset.

Ángel Di María

PSG:n taitava argentiinalainen ei taaskaan yltänyt muiden maailman huippujen tasolle, vaikka moni muistaa hänen huikean esityksensä Mestarien liigan pudotuspelien kotiottelussa Barcelonaa vastaan.

Gonzalo Higuaín

Juventuksen argentiinalaistähti osui Mestarien liigan välierissä Monacon verkkoon, mutta muutoin hän oli hieman odotettua vaisumpi isoissa peleissä.

Zlatan Ibrahimović

Ruotsalaiskärki jäi pitkästä aikaa ehdokaslistalta sivuun, ja tietenkin suurin syy siihen oli huhtikuussa tapahtunut vakava loukkaantuminen. Manchester Unitedin maaliruisku on tehnyt kovasti töitä kuntoutumisen eteen, mutta paluuajankohta on vielä hämärän peitossa.

Andrés Iniesta

Barcelonan kapteenin pitkä putki Ballon d’Or -ehdokkaana katkesi, koska hän ei enää loistanut kentällä aivan aiempien vuosien tapaan. Katalonialaiset eivät myöskään voittaneet niitä tärkeimpiä pokaaleita viime keväänä.

Manuel Neuer

Bayern Münchenin huippuvahdin taso ei ole pudonnut, vaan hän on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista. Kevätkausi päättyi ennenaikaisesti, ja paluukin on ottanut takapakkia. Neueria odotetaan takaisin tositoimiin vasta ensi vuoden alussa.

Paul Pogba

Urheilullisen ranskalaisen sivuuttamisen taustalla ovat turhan epätasaiset otteet. Parhaimmillaan Manchester Unitedin mies on aivan maaginen, mutta aika ajoin hän vajoaa tavallisen kuolevaisen tasolle. Myös maajoukkuepaidassa esitykset jättivät parantamisen varaa.

Alexis Sánchez

Chileläistaituri kantoi Arsenalia välillä lähes yksin, mutta joukkueen vaisuhko kausi vaikutti epäilemättä valintoihin. Lontoolaiset jäivät ensimmäisen kerran vuosiin Mestarien liigan ulkopuolelle.

Lähde: France Football