Seurauskollisuus on nykyään katoava voimavara. Edes pitkä sopimus tai korkea ulosostopykälä ei välttämättä aina riitä pitämään huippupelaajaa joukkueessa.

Myös niitä lojaaleja jalkapalloilijoita löytyy. Seuraavaksi listaamme viisi Valioliigasta.

Kuva: Getty Images

5. Phil Jagielka (Everton)

35-vuotias Jagielka on edustanut Evertonia vuodesta 2007 lähtien jo 10 vuoden ajan siirryttyään seuraan Sheffield Unitedista. Pelkästään Valioliigassa pelejä mittariin on kertynyt 294 ottelua. Englantilaispuolustaja on kantanut viimeiset neljä kautta Toffeesin kapteeninnauhaa.

Kokenut Jagielka solmi elokuussa kesään 2019 saakka ulottuvan jatkosopimuksen, joten lisävuosia on vielä edessä. Toppari nauttii edelleen Evertonissa suuresta roolista. Siitä kertovat tämän kauden neljä ottelua avauksessa.

Kuva: Getty Images

4. Michael Carrick (Manchester United)

Kun Wayne Rooney palasi Evertoniin, Michael Carrickista tehtiin Manchester Unitedin kapteeni. Vuodesta 2006 Unitedia edustaneen pelaajan vyöltä löytyy 314 sarjaottelun kokemus seurasta. Sir Alex Ferguson osti tuolloin Tottenhamista periksiantamattoman taistelijan, joka näyttelisi yli vuosikymmenen avainroolia Red Devilsin keskikentällä.

Viisi valioliigamestaruutta, FA Cup ja Mestarien liigan voitto. Muun muassa nämä palkinnot ovat saavuttaneet tiensä Carrickin palkintokaappiin. Keskikenttäpelaajalle järjestettiin myös kesäkuussa kunniaottelu miehen pitkästä taipaleesta.

Kuva: Getty Images

3. Theo Walcott (Arsenal)

Theo Walcott ostettiin Arsenaliin jo 16-vuotiaana tammikuussa 2006 Southamptonista nuorukaisen otteiden vakuutettua Arsène Wengerin. Laiturin valioliigadebyytti tapahtui jo seuraavan vuoden elokuussa kauden avausottelunsa Aston Villaa vastaan. 11 vuoden aikana salamannopean englantilaisen rooli on vaihdellut avauksen ja rotaation välillä.

Walcottin viime kausia ovat varjostaneet pitkäaikaiset loukkaantumiset. Vammat veivät 28-vuotiaalta Arsenalin mieheltä vuoden 2014 MM-kisat, eikä Roy Hodgson valinnut häntä myöskään vuoden 2016 EM-joukkueeseen. Peliaika on ollut seurajoukkueessakin vähenevään päin, joten nähtäväksi jää aukeaako portit seuraavaan MM-ryhmään.

Kuva: Getty Images

2. Mark Noble (West Ham)

30-vuotiaan Mark Noblen kaltaiset yhden seuran miehet ovat nykyään harvinaisuuksia. Keskikenttäpelaaja on paria lainapestiä lukuunottamatta viettänyt koko uransa West Hamissa aina juniorivuosista lähtien. Vuonna 2004 edustukseen vain 17-vuotiaana murtautunut lontoolainen on saanut mittariinsa lähes 13 vuotta seuran väreissä.

Kapteeninnauhaa kantava Noble on yksi Hammersin rakastetuimpia pelaajia, joka tunnetaan myös rangaistuspotkujen erikoismiehenä. Joukkueen johtomies saavutti tämän vuoden huhtikuussa Swanseaa vastaan 400:nnen ottelun seurassa.

Kuva: Getty Images

1. Julián Speroni (Crystal Palace)

Julián Speroni ei pelannut viime kaudella ainuttakaan sarjaottelua, mutta maalivahti kuuluu edelleen Palacen organisaatioon. 38-vuotias argentiinalainen saapui seuraan jo vuonna 2004 Dundeesta ja torjuu jo 14. pelivuottaan.

Speronin pelimäärät Palacessa ovat huimia. Kaikkiin kilpailuihin otteluja uralle mahtuu 390 kappaletta. Argentiinalainen nähtiin useamman kauden ykkösvahtina, mutta viime vuosina konkari on saanut tehdä tilaa Wayne Hennesseylle. On todennäköistä, että Speronin ura päättyy Selhurst Parkille.