Palataanpa vielä menneen kesän siirtoikkunan viimeiseen päivään, Deadline Dayhin. Päivän dramaattisimpiin käänteisiin lukeutui ehdottomasti se, että jo Manchester City -siirrosta maajoukkuetovereilleen kertonut Alexis Sánchez jäi sittenkin toiveiden vastaisesti Arsenaliin. Tämä taas johtui siitä, että Arsenal ei onnistunut ostamaan nuorta ranskalaista Thomas Lemaria Monacosta, vaikka tarjosikin pelaajasta 100 miljoonaa euroa.

Sánchez on kuitenkin edelleen päivästä toiseen siirtohuhuissa. Chileläinen on saatavilla kauden jälkeen siirtokorvauksetta. Siksi voikin olla, että Arsenal myy Sánchezin jo tammikuussa, jotta saisi tästä edes jonkinlaisen hinnan. Samalla voisi olettaa, ettei Arsenalin kiinnostus Lemaria kohtaan ole laantunut.

Monacon varapuheenjohtaja Vadim Vasilyev myöntää Sky Sportsin haastattelussa, että Lemarin aika Monacossa voi olla pian ohi, mutta tuskin kuitenkaan vielä tammikuussa. Samalla hän kertoo, että Arsenal ei ollut ainoa Ranskan maajoukkuepelaajasta tosissaan kiinnostunut valioliigaseura.

– Liverpool oli todella kiinnostunut Lemarista, mutta lopulta se oli Arsenal, joka oli todella lähellä viedä kaupan maaliin.

– Siirto oli aika lähellä toteutua. Oli kuitenkin liian myöhäistä saada kaupat tehtyä. Kaikki palapelin palat eivät vain sopineet. Olen todella iloinen siitä, että Lemar jäi meille, sillä hän on joukkueellemme todella tärkeä pelaaja, Vasilyev sanoo.

– Jalkapallossa ei ole mitään takeita, mutta ensi kesänä voi tapahtua jotain. Joidenkin pelaajiemme piti lähteä tänä kesänä, mutta yhdestä tai toisesta syystä heidän siirtonsa eivät toteutuneet. On kuitenkin helppo sanoa, että Thomasin siirto ensi vuonna voi olla hyvin mahdollista.

– Koskaan ei saa sanoa ei koskaan, mutta emme kuitenkaan ajattele myyvämme Lemaria tammikuussa. Se ei ole suunnitelmissamme. Tammikuu ei ole aika tehdä suuria muutoksia joukkueeseen.

Monaco-pomo kertoo samalla, että myös Fabinho voi olla kauppatavaraa tulevana kesänä – ei vielä tammikuussa. Viime kesän siirtoikkunassa Manchesterin seurat United ja City olivat Fabinhosta kiinnostuneita.

– Fabinho on avainpelaajiamme, ja voimme aina luottaa häneen. Sellaisen pelaajan haluaisi pitää ikuisesti, Vasilyev ylistää.

– Noudatamme kuitenkin Monacossa mallia, jonka mukaan meidän pitää luopua pelaajista oikealla hetkellä voidaksemme taas menestyä. Kyse ei ole vain rahasta, vaan menestymisestä.

– Meidän pitää vain löytää oikea hetki luopua pelaajista.