Chelsea lainasi ylijäämähyökkääjänsä Tammy Abrahamin täksi kaudeksi Swanseaan. Englannin alle 21-vuotiaiden kärkimies on onnistunut Joutsenissa alkukauden aikana mainiosti, ja joukkueen kapteenin Leon Brittonin mielestä läpimurto Chelseassakin on vain ajan kysymys.

20-vuotias Abraham teki lauantaina Swansean molemmat maalit, kun joukkue kukisti Huddersfieldin 2-0. Maalien myötä Abrahamin koko kauden maalisaldo on nyt jo viisi maalia.

– Chelseassa ei ole helppoa saada tilaisuutta. Olemme nähneet monia pelaajia, jotka ovat lähteneet sieltä ja tehneet hyvän uran muualla. En kuitenkaan näe mitään syytä, miksei Tammy voisi lyödä Chelseassa läpi, Britton kommentoi Sky Sportsille.

 

– Huippujoukkueet luovat aina paljon maalipaikkoja, ja Tammy on todella hyvä viimeistelijä. Jos tarjoilu vain pelaa, hän kyllä tekee maaleja.

– Hän on tullut tänne todistamaan, että hän voi pärjätä Valioliigassa joukkueessa, joka ei ole Chelsean tasolla. Jos hän tekee sen, en näe mitään syytä sille, miksei hän voisi luoda Chelseassa pitkän uran.

Britton vertaa Abrahamia toiseen pystyvään viimeistelijään, Englannin maajoukkuekärki Jermain Defoehin. Nykyisin Bournemouthissa pelaava Defoe on 159 valioliigamaalillaan sarjan historian seitsemänneksi paras maalintekijä.

– Tammyn maalinälkä muistuttaa minua Jermain Defoesta. Joillain pelaajilla ei ole sitä, vaan he hakevat mieluummin syöttöpaikkoja. Tammy haluaa kuitenkin päästä päättämään tilanteita.

– Jermain on tehnyt Valioliigassa melkein 160 maalia. Tammy pystyy luomaan samanlaisen komean uran kuin hänkin, Britton kehuu.