21-vuotiaasta Dele Allista on tullut paitsi Tottenhamin ehdoton avainpelaaja, niin myös saman statuksen mies Englannin maajoukkueessa. Koko ajan jalostuvan keskikenttäpelaajan suhteen odotukset ovat niin korkealla, että sellaistakin on ehdotettu, että Allissa on aineksia tulevaisuudessa yhdeksi maailman kalleimmista pelaajasiirroista.

Alli paljasti tuoreeltaan Goalin haastattelussa, ettei Spurs-manageri Mauricio Pochettino kuulunut nuorukaisen ihailijoihin, kun tämä siirtyi Tottenhamiin kesällä 2015 alasarjaseura MK Donsista.

– Kun tein Spursin kanssa sopimuksen vuonna 2015, tulin vilkaisemaan harjoituskenttää. Pochettino taisi olla silloin Espanjassa, Alli muistelee.

– En tavannut häntä ennen kuin palasin takaisin harjoituskauden alkaessa. Se oli vaikeaa, sillä en tiennyt, mitä hän ajatteli minusta.

– Juttelin ensimmäisen kerran kasvotusten Jesus Perézin, Pochettinon apulaisvalmentajan kanssa. Peréz ja Pochettino juttelivat espanjaksi ja sitten Jesus sanoi minulle: ”Hän ei pitänyt sinusta…”

– Pomo tapitti suoraan silmiini ja halusin nähdä, kuinka reagoin. Olin sanaton! Peréz piti sekunnin mittaisen tauon, ja jatkoi sitten: ”…mutta nyt hän rakastaa sinua”.

Alli on valittu molemmilla valioliigakausillaan sarjan parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Tällä kaudella hän on tehnyt kaksi maalia sekä luonut 16 maalipaikkaa.