Paine Everton-luotsi Ronald Koemanin yllä kasvaa päivä päivältä.

Everton teki merkittäviä satsauksia kesän siirtomarkkinoilla. Seuran nettokulutus (eli ostot kun otetaan myynnit huomioon) oli noin 50 miljoonaa euroa. Siitä huolimatta – tai kenties juuri suuren vaihtuvuuden vuoksi – joukkueen pelaaminen on sakannut pahasti.

Kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen Everton on saanut Valioliigassa kasaan vasta kaksi voittoa ja yhteensä kahdeksan pistettä. Joukkue on sarjassa 16:ntena ja sijoitus huononee vielä yhdellä pykälällä, mikäli Leicester voittaa tänään. Tuorein kompastuminen sattui eilen, kun Everton pelasi 1-1-tasapelin sarjanousija Brightonin kanssa.

Nyt asiaan otti kantaa jo poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö, sillä Liverpoolin pormestari Joe Anderson avautui asiasta Twitterissä. Anderson tunnetaan Evertonin kannattajana.

– Koeman joutuu tilille tulosten perusteella. Tämä oli taas heikko tulos huonoa joukkuetta vastaan. Kysyn: onko yksikään pelaaja kehittynyt hänen alaisuudessaan, Anderson twiittasi.

Koeman on valmentanut Evertonia kesästä 2016 lähtien. Viime kaudella joukkue sijoittui Valioliigassa seitsemänneksi. Koemanin sopimus ulottuu kesään 2019.