Arsenal porskuttaa voittoputkessa Eurooppa-liigan H-lohkossa. Pohjoislontoolaiset nappasivat jälleen täyden pistepotin – tällä kertaa kiharaisessa vieraspelissä Crvena Zvezdaa vastaan.

Ranskalaiskärki Olivier Giroud viimeisteli Arsenalin komean 1–0-voittomaalin serbialaisten verkkoon 85. minuutilla.

Arsenal johtaa lohkoa viiden pisteen erolla Crvena Zvezdaan ja BATE Borisoviin, joka kaatoi omassa kotipelissään FC Kölnin 1–0. Jasse Tuominen seurasi ottelua BATE:n vaihtopenkiltä.

ArsenalGIF

@ArsenalGIF
Incredible goal by Olivier Giroud

Belgradissa manageri Arsène Wenger teki avauskokoonpanoon peräti yhdeksän muutosta edellisestä pelistä. Näyttöpaikan saivat Jack Wilsheren lisäksi muun muassa Mathieu Debuchy, Reiss Nelson ja Joseph Willock.

Ensimmäinen tekopaikka avautui Arsenalin Theo Walcottille vapaapotkun jälkitilanteessa, mutta maalivahti Milan Borjan torjui heppoisen laukauksen.

Toisessa päässä kotijoukkue oli erittäin lähellä johtomaalia vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Richmond Boakye puski pallon maalikehikkoon kulmapotkun jälkeen.

Vain minuutteja myöhemmin Tykkimiesten maalia vartioinut Petr Čech teki ison torjunnan Nemanja Radonjićin yrittäessä maalintekoa. Isäntien toisen yrityksen peitti Nelson.

1 - Arsenal have kept their first clean sheet away from home in European competition since beating Olympiakos 3-0 in December 2015. Wait.

Molemmat maalivahdit olivat esillä toisen puoliajan alussa. Borjan pysäytti Nelsonin kudin, kun taas Čech teki tyhjäksi Nenad Krstičićin ja Radonjićin maalintekoaikeet.

Varsin mitäänsanomaton ottelu näytti etenevän vääjäämättömästi kohti maalitonta tasapeliä, kunnes 80. minuutilla tapahtui käänne. Kotijoukkueen Milan Rodić ajettiin ulos toisen keltaisen kortin takia.

Ylivoimalla pelaamaan päässyt Arsenal iski viisi minuuttia myöhemmin. Wilshere ja Walcott petasivat paikan Giroudille, joka taituroi pallon päänsä yli verkkoon.