Kurimukseen suistuneen Evertonin manageri Ronald Koeman on entistäkin tukalammassa tilanteessa, sillä joukkue hävisi Eurooppa-liigan E-lohkon kotiottelussaan Lyonille 1–2.

Lyonin Bertrand Traoré masensi Goodison Parkin kotiyleisön 75. minuutin maalillaan. Sitä ennen vieraat johtivat pitkään Nabil Fekirin rangaistuspotkumaalin turvin, mutta Ashley Williams puski lukemat tasoihin tunnin pelin jälkeen.

Jos kaikki kilpailut huomioidaan, Valioliigassa 16:ntena majaileva Everton on pelannut nyt neljä ottelua perätysten ilman voittoa. Eurooppa-liigan lohkossaan joukkue on hännillä kerättyään tähän mennessä vain yhden pisteen.

Lohkon toisessa kamppailussa Atalanta kellisti vierasjoukkue Apollon Limassolin 3–1. Italialaiset johtavat lohkoa seitsemällä pisteellään.

12 - Nabil Fekir has been directly involved in 12 goals in 12 appearances for Lyon this season (eight goals, four assists). Unstuck.

Koeman pyöritti torstain ottelussa rotaatiota. Esimerkiksi Gylfi Sigurdsson ja Idrissa Gueye aloittivat tällä kertaa penkillä, eikä Wayne Rooney ollut lainkaan kokoonpanossa lepuutuksen takia.

Alku oli Evertonin kannalta painajaismainen, sillä Mason Holgate rikkoi Fernando Marçalia ja kapteeni Fekir laukoi pallon pilkulta sisään jo kuudennella minuutilla.

Näyttöpaikan saanut Kevin Mirallas pääsi laukomaan toisessa päässä 20 minuutin pelin jälkeen, mutta tarkkuus ei ollut kohdallaan. Minuutteja myöhemmin maalivahti Anthony Lopes torjui Mirallasin kudin.

Entinen valioliigapelaaja Memphis Depay oli viedä Lyonin jo kahden maalin johtoon 37. minuutilla, kun hänen vapaapotkunsa kimposi Tom Daviesin kautta maalikehikkoon.

Lopes torjui Davy Klaassenin yrityksen ennen kuin Fekir vapautti Depayn läpi. Tämä ei kuitenkaan saanut palloa ohi veräjänvartija Jordan Pickfordin.

Everton olisi voinut tulla tasoihin jo jälkimmäisen puoliajan alussa. Kentälle vaihdettu Ademola Lookman ohjasi kuitenkin pallon päin maalivahtia Dominic Calvert-Lewinin keskityksen jälkeen.

Reilun tunnin kohdalla tunteet kuumenivat, kun Williams ajoi tarpeettomasti Lopesin päälle. Hän selviytyi tilanteesta varoituksella ja kävi puskemassa maalin 69. minuutilla.

Harvoin maalipuiden väliin osuvan Williamsin täysosumaan keskityksen antoi vaihtopelaaja Sigurdsson, joka osui heti perään tolppaan vapaapotkullaan.

Traoré iski ratkaisun reilu vartti ennen loppua. Mainion esityön voittomaaliin teki vaihdosta sisään tullut Maxwell Cornet.

Lisämaaleihinkin oli vielä paikkoja, mutta sekä Pickford että Lopes olivat elementissään tolppien välissä.