Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Juan Mata on käynnistänyt ”Common Goal” -kampanjan, jonka tarkoituksena on saada jalkapallon parissa työskentelevät ihmiset lahjoittamaan yhden prosentin palkastaan hyväntekeväisyyteen.

Matan lisäksi mukana on jo muun muassa Bayern Münchenin Mats Hummels ja Juventuksen Giorgio Chiellini.

Nyt lista saa jatkoa kahdesta englantilaisesta valioliigapelaajasta, sillä mukaan lähtee Bournemouthin laitapuolustaja Charlie Daniels ja Swansean toppari Alfie Mawson.

Daniels kertoo, että kampanjaan mukaan lähteminen on hänelle suuri ylpeydenaihe.

– Tuntuu vain oikealta, että kansallislajimme antaa jotain takaisin yhteiskunnalle. Jos esimerkkini auttaa levittämään Common Goalin ideaa varsinkin nuorten pelaajien keskuudessa, kyseessä olisi saavutus, joka olisi yksi urani suurimmista ylpeydenaiheista, 31-vuotias Daniels kertoi BBC:n mukaan.

Daniels ja Mawson ovat ensimmäiset mukaan lähteneet englantilaispelaajat.