Newcastlen entinen maalivahti Shay Given kertoo elämäkerrassaan, kuinka hän katsoi järkyttyneenä kolmea seuran sisällä tapahtunutta yhteenottoa.

Any Given Saturday -kirjassa Given muistelee John Carverin ja Craig Bellamyn, Lee Bowyerin ja Kieron Dyerin sekä Bellamyn ja Graeme Sounessin välisiä mittelöjä.

Carver ja Bellamy ajautuivat riitaan, kun Newcastlen joukkue oli lentokentällä lähdössä Mestarien liigan vieraspeliin Mallorcaa vastaan. Walesilaispelaaja päätti, ettei hän lähde mukaan.

– He painivat lattialla, pyörivät ympäri yhä uudestaan ja uudestaan sekä kiroilivat toisilleen. En voinut uskoa, mitä näin. Olin lähellä tapahtumia, ja Craig heitti tuolin, joka melkein osui minuun. En vieläkään tiedä, miten se ei osunut minua kasvoihin, Given sanoo.

– Tiesimme lentokentän olevan täynnä faneja ja lehdistöä, joten yritimme epätoivoisesti pitää sen salassa ja pitää kaikki – etenkin Bobby (Robson) poissa huoneesta. Steve Harper ja Gary Speed pitivät kiinni ovenkahvasta siihen asti, kunnes ”Wrestlemania Toon” päättyi sinisellä matolla.

Sounessin manageriajalta muistetaan parhaiten Dyerin ja Bowyerin välinen nujakka kesken kotiottelun Aston Villaa vastaan vuonna 2005.

– Meistä todella tuli naurunalaisia Valioliigassa. Keskeinen muistoni kaikesta on se, että näin vain mustavalkoisia käsiä iskemässä ratkaisevia iskuja ja sitten Villan Gareth Barry ilmestyi väliin yrittämään erottaa heitä toisistaan, muistelee Given.

– Kaikki stadionilla olivat epäuskon vallassa. Kun saimme myöhemmin selville tapahtumien kulun, kävi ilmi, että he kaksi riitaantuivat pallon syöttämisestä toisilleen. Hullua. Koko päivä oli kuin sunnuntailiigaa. Se oli hulluutta. Jalkapalloilijat eivät lyö nyrkillä edes vastustajia näinä päivinä, joten oli naurettavaa, kun joukkuekaverit tekivät niin. En ole koskaan nähnyt Alia (Shearer) niin vihaisena.

Givenin mukaan Souness ja Bellamy ajautuivat riitoihin heti alusta lähtien. Souness saapui seuraan syyskuussa 2004, ja Bellamy oli siirtynyt Celticiin jo tammikuuhun mennessä.

– Craig otettiin vaihtoon lokakuun ottelussa Charltonia vastaan, ja hän ohi kävellessään hän kutsui Sounessia ”v-tun k-sipääksi”. Seuraavalla viikolla meillä oli palaveri, ja kuten odottaa sopi, heidän välillään oli alkamassa riita.

– ”Kutsu minua sillä nimellä vielä uudestaan, ja v-ttu lyön sinulta tajun kankaalle”, hän totesi Craigille ja syöksyi tätä kohti – yrittäen retuuttaa tämän pois tuoliltaan. ”Punttisali, nyt, minä ja sinä”, jatkoi Souness ja oli todella valmis tappelemaan.

Lähde: Evening Chronicle


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!