Entinen Englannin maajoukkueen päävalmentaja Sam Allardyce uskoo nuorten voivan tulevaisuudessa oppia managereiksi videopelien kautta. Jalkapallopelit, kuten Fifa ja Football manager ovat maailmanlaajuisesti suosittuja ja ihmiset käyttävät niihin tuntikausia aikaa.

Peleissä koitetaan samoja asioita kuin oikean managerin elämässäkin. Pelaajien ostamista ja myyntiä sekä sopimusneuvotteluja. Allardycen mielestä on vain ajan kysymys, milloin joku nuori nousee virtuaalisen harjoittelun kautta ammattilaiseksi.

– Katsoin pojanpoikani pelaavan sitä. Näin hänen ostavan pelaajia ja myyvän niitä päästäkseen sarjan huipulle. Peli opettaa häntä valmentamaan. Heidän rakentamansa tietokanta on todella kiinnostava. Ehkä tämä on hieman kaukaa haettua, mutta otin sen esille, koska puhuimme teknologiasta, Allardyce totesi Talksportille.

Allardyce valmensi viimeksi viime kaudella Valioliigassa Crystal Palacea. 63-vuotias englantilainen luotsasi aiemmin myös Boltonia, West Hamia ja Sunderlandia.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!