Entinen valioliigapelaaja Clarke Carlisle avaa BBC:n haastattelussa rankkoja asioita syyskuun katoamisensa taustalla. Lancashiren poliisi löysi 38-vuotiaan englantilaisen 12 tuntia katoamisilmoituksen jälkeen huonokuntoisena, mutta turvassa.

Carlisle paljastaa käyneensä läpi synkkiä vaiheita mielensä sisällä. Vain tuntematon ihminen pelasti jalkapalloilijan Liverpoolin puistossa itsemurhalta.

– En tiennyt mitä oli meneillään. En ottanut puhelinta mukaan. Vaelsin varjoissa etsiessäni vain sitä paikkaa. Silloin auto ajoi esiin, kun istuin puiston penkillä. Mies tuli minun luokse ja sanoi: ”Ai se olet sinä, tiedätkö että perheesi etsii sinua.” Arvasin sen, mutta en tiennyt miten pitkälle asiat olivat menneet, Carlisle kertoi BBC:n Radio 5 live -ohjelmassa.

– Tämän miehen kaveri oli tappanut muutama päivä aiemmin itsensä. Hän sanoi, ettei hän voinut olla tarkastamatta tilannettani tiedettyään millaisessa tilassa olin. En halunnut hänen apuaan, mutta tämä kaveri istui vierelleni, halasi minua ja itki olkapäälleni. Hän vain pyysi minua ottamaan yhteyttä perheeseeni.

Carlisle on PFA:n entinen puheenjohtaja. Mies pelasi peliurallaan yli 500 ottelua Englannin eri sarjatasoilla yhdeksässä eri seurassa.

Valioliigassa Carlisle nähtiin Watfordin ja Burnleyn väreissä.

Carlisle on kertonut avoimesti mielenterveysongelmistaan ja perustanut oman säätiön niistä kärsiville. Pelaajan vaimo Carrie oli miehensä kadotessa raskaana.

Hän ei osannut koskaan aavistaa, kuinka paha Clarken tilanne todellisuudessa oli.

– Rehellisesti sanottuna, en uskonut kuulevani enää hänestä. Tämä uskomaton herrasmies pysyi kuitenkin hänen luonaan. Minulla on kriisien suhteen omat asteikkoni. Se mikä oli itselleni pientä, oli Clarkelle maailmanloppu, vaimo kertoi.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!