Yhdeksän ottelua, 16 päästettyä maalia. Vain viidellä Valioliigajoukkueella on enemmän. Moinen puolustussaldo ei todellakaan ole sellainen, jota voisi odottaa seuralta, joka on ilmoittanut haluavansa taistella mestaruudesta.

Liverpoolin puolustuspään ongelmat ovat olleet puheenaiheena jo pitkään, mutta porina vain yltyi, kun Reds hävisi sunnuntaina Tottenhamille tylysti 1-4. Joukkueen alakerta teki negatiivisen vaikutuksen myös Bournemouthin bosnialaismaalivahti Asmir Begoviciin.

– Liverpoolin kohdalla kyse on monien asioiden yhdistelmästä: kommunikaatiosta, sijoittumisesta ja siitä, että Liverpoolilla ei ole halua puolustaa, Begovic tylytti Sky Sportsin The Debate -ohjelmassa.

– He eivät näytä organisoituneilta eivätkä siltä, että he haluaisivat puolustaa. Jotkut Liverpoolin pelaajista ovat todella hyviä pallollisina, hyviä syöttämään ja ravaamaan eteenpäin. Laitapakit lähtevät mielellään hyökkäyksiin mukaan. En usko, että he ajattelevat ensimmäisenä puolustusta.

– Pelaajien itseluottamus on alhainen, he tekevät heikkoja ratkaisuja ja siksi kaikki näyttää kaoottiselta. He eivät tee puolustamisen perusasioita eikä heillä ole puolustajilta vaadittavaa ylpeyttä.

Suunsa puhtaaksi puhuneen Begovicin mielestä yksi kriittinen tekijä on ollut myös liiallinen rotaatio. Yhteistyö on vaikeutunut, koska topparipari vaihtuu liian usein, eikä maalivahtien vuorottelukaan ole toiminut toivotulla tavalla.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!