Kun Leicester antoi viikko sitten potkut valmentajalleen Craig Shakespearelle, brittimedioissa pyöri huhuja useammasta korkean luokan korvaajasta. Muun muassa Thomas Tuchel, Manuel Pellegrini ja Carlo Ancelotti näkyivät puheissa.

Eilen vahvistui ettei kukaan edellämainituista nimistä tulisi. Sen sijaan seuran peräsimeen vahvistettiin Southamptonin viime kaudella monen mielestä tylsyyttänyt ranskalaisherra nimeltään Claude Puel.

Mitä voidaan odottaa?

Hyviä tuloksia puolustusvoittoisesti Etelä-Englannissa

Puel ei ollut tuloksellisesti huono valmentaja Southamptonille. Saints selviytyi Valioliigaksi kahdeksanneksi ja Liigacupissa finaaliin saakka.

Sen sijaan pelin viihdearvo ei kohdannut seuran näkemyksen kanssa. Southampton pelasi peräti seitsemän maalitonta tasapeliä ja teki kauden aikana vain 41 maalia. Toisaalta oma pää pysyi hyvin puhtaana, jonka myötä seura onnistui napsimaan keskimäärin 1,38 pistettä peleistä.

[readmore from=Claude Puel]

Tasureiden hakeminen ei ollut kuitenkaan sitä, mitä St Mary’s Stadiumilla tahdottiin.

Leicesterissä ei olla yhtä tarkkoja pelin näyttävyydestä kuin Etelä-Englannissa. Ketut ovat nojanneet Claudio Ranierin ajoista lähtien yksinkertaiseen vastaiskutaktiikkaan ja tiiviiseen puolustuspeliin. Pelin ei tarvitse olla kaunista, kunhan tulosta tulee.

Liipaisinsormi herkkänä

Leicesterin menestys Ranierin toisella kaudella aina yllätysmestariksi muutti seuraa merkittävällä tavalla. Altavastaajasta tuli yhtäkkiä yksi suurista, ainakin seurajohdon omissa papereissa.

Kun viime kausi ei ollutkaan jatkoa menestykselle, Ranierin luotto petettiin tylysti antamalla helmikuussa potkut yhden heikomman puolikkaan jälkeen. Italialaisen työtä jatkanut Shakespeare koki hienosta loppukeväästä huolimatta viime viikolla saman kohtalon.

Valmentajanpalli on niin tuulinen, että moni Puelia meritoituneempi valmentaja saattoi siitäkin syystä hylätä pestin. Vaarana oli loata oma maine johtoportaan herkän liipaisinsormen alla. Paine tuoda tulosta välittömästi painoi niskassa.

Tämä on tietenkin vain spekulointia.

Puelin kohdalla Leicesterin peräsimessä ei ole hävittävää. Sen sijaan ranskalainen saa uuden mahdollisuuden kyseenalaisten potkujen jälkeen.

Kolmen vuoden sopimuksesta huolimatta Puelille ei välttämättä voida odottaa edeltäjäänsä pidempää aikaa näytöille. Johtoporras vakuutteli ranskalaisen tukevan seuran pitkäaikaisia tavoitteita, mutta myös Shakespearella oli saman mittainen diili.

Kuherruskuukausi takaisin keskikastiin tähtäävän seuran kanssa ei välttämättä ole kovinkaan pitkä. Vain pisteputki seuraavilta kierroksilta takaa Puelille työrauhan.

Joni Ahokas
Twitter: AhokasJoni


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!