22-vuotias burkinafasolaislaituri Bertrand Traoré on pelannut vahvaa alkukautta Ranskan liigan kolmantena olevan Lyonin riveissä. Traoré on osunut kahdesti maalipuiden väliin sekä Ligue 1:ssä että Eurooppa-liigassa.

Jo 15-vuotiaana kotimaansa A-maajoukkueessa debytoinut Traoré siirtyi Chelseaan kesällä 2013. Läpimurtoa Bluesissa ei kuitenkaan syntynyt, vaikka kaudella 2015-2016 Traoré pääsikin pelaamaan kymmenessä valioliigaottelussa tehden niissä kaksi maalia.

Viime kauden Traoré pelasi lainalla Eurooppa-liigan loppuotteluun yltäneessä Ajaxissa ja hänet valittiin kauden päätteeksi myös kilpailun tähdistöjoukkueeseen. Täksi kaudeksi nuorimies siirtyi kuitenkin pysyvällä siirrolla Lyoniin.

– Chelseasta lähtö oli minulle paras ratkaisu. Nyt nautin elämästä, sillä nuorena pelaajana voi kehittyä vain, jos pelaa joka viikko, Traoré toteaa Daily Mailissa.

– Nautin ajastani Chelseassa ja aina kun sain tilaisuuden näyttää kykyjäni kentällä, tartuin niihin kaksin käsin. Mitään takeita peliajasta en silti saanut.

– Olisin tietysti onnellinen, jos pelaisin Chelsean edustusjoukkueessa joka viikonloppu, mutta tämä on jalkapalloa ja joskus pitää tehdä ratkaisuja. Tein päätöksen siirtyä Lyoniin, ja olen siitä iloinen.

Chelsea säilytti tiettävästi Traoréen takaisinosto-oikeuden, eikä pelaaja itsekään tyrmää mahdollisuutta siirtyä takaisin Lontooseen.

– Miksikäs ei? Se riippuu kehityksestäni pelaajana ja siitä, voinko osoittaa olevani tarpeeksi hyvä Valioliigaan.

– Muutkin ovat palanneet, joten on se mahdollista, Traoré pohtii.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!