Komean valmentajauran tehnyt ”jalkapalloprofessori” Martti Kuusela seuraa mielenkiinnolla José Mourinhon edesottamuksia Manchester Unitedissa ja portugalilaisluotsin vakaata nousua takaisin kuumimpien valmentajanimien joukkoon.

Mourinho ei koskaan poistu otsikoista, mutta aina hänenkään joukkueensa ei paistattele huipulla. Viime kausi oli punanutuille haastava ja Valioliigassa seura jäi sijalle kuusi. Tällä kaudella Manchester United taistelee Valioliigan mestaruudesta, eikä Mestarien liigassakaan taival ole alkanut hullummin.

Romelu Lukaku tuntuu olevan Mourinhon hyökkäyspäähän kaipaama puuttuva palanen, mutta Mourinhon filosofiassa puolustuspelaaminen tulee silti aina ensin.

Koska Mourinho ajaa suhteellisen usein bussin omalle rangaistusalueelleen, hän joutuu elämään tylsän jalkapallon leima otsassaan.

– Mourinho vastasi jossain hyvin, että pelata hyvä puolustuspeli on askel kohti hyvää tulosta, mutta joskus tuntuu siltä, että kun panostaa hyvään puolustuspeliin, se on kuin rikos, Kuusela kertoo Valioliiga.comille.

Mourinho jakaa rajusti mielipiteitä ja esiintyy ajoittain epäsovinnaisesti mediassa. Kuusela arvostaa kuitenkin Mourinhon korkealle tämän valmennuksellisten taitojen perusteella.

– Kun katsoin esimerkiksi Tottenham-peliä, niin kyllä Mourinho osaa joukkuetta johtaa, osaa tehdä hyvät vaihdot, muuttaa kesken pelin taktiikkaa ja pelaajien roolituksia. Puhutaan Mourinhosta mitä tahansa, mutta on se aika kettu. On hänellä ollut kyllä hyviä mentoreitakin, kuten Bobby Robson ja Louis van Gaal. Hän on sitten yhdistellyt näiden vahvuuksia omaan valmennusfilosofiaansa.

Tänään edellä mainittu ”Kettu” johdattaa Unitedin Mestarien liigan lohkovaiheen otteluun Benficaa vastaan. Manchesterilaiset ovat aloittaneet lohkovaiheen kolmella voitolla.

– Man United ei varmana häviä. Unitedilla on jo 19 ottelun mittainen tappioton kotipeliputki eurokentillä, eikä se katkea tänäänkään, Kuusela sanoo.

Lisää Martti Kuuselan ajatuksia jalkapallosta ja tulevasta Mestarien liigan kahinasta voi kuulla joko ravintola Kipinässä Helsingin Kalliossa tai Valioliiga.comin Facebook-kanavalla. Kuusela toimii tiistaina ravintola Kipinän asiantuntijavieraana DHL:n Mestarien liiga -illassa, joka näytetään Valioliiga.comin FB:ssä livenä noin kello 21.00 alkaen.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!