AS Roma aiheutti melkoisen jysäyksen Mestarien liigan ottelussa Chelseaa vastaan. Lontoolaiset jäivät tuloksellisesti täysin jalkoihin, sillä loppulukemat kirjattiin roomalaisten hyväksi 3-0.

Jos pelistä jonkinlaista yhteenvetoa haetaan, niin Chelsea puolusti surullisen surkeasti. Käytännössä jokaista Roman maalia edelsi Chelsean puolustuspelillinen virhe, eikä Roma edes rokottanut kaikista Chelsean munauksista.

Ottelu ei missään vaiheessa ollut Chelsealle kovin suosiollinen, sillä avausmaali syntyi jo ensimmäisellä peliminuutilla. Edin Dzeko pudotti korkean pallon, ja Stephan El Shaarawy laukoi komeasti suoraan ilmasta takakulmaan (katso video tästä).

1 - Chelsea have conceded a goal in the opening minute of a competitive game for the first time since December 1st 2013 (Rodriguez). Shocked

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Lontoossa 3-3-tasapeliin, ja maalirikkaus tuoksahti myös Rooman illassa. Chelsealla oli nimittäin neljän minuutin kohdalla paikka tasoitukseen, mutta maalivahti Alisson torjui Eden Hazardin yrityksen.

Seuraavaksi oli Álvaro Moratan vuoro. Hyökkääjä pääsi onnekkaasti hyvään paikkaan, mutta kenties hän itsekin hieman yllättyi tilanteesta. Laukaus yli maalin.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Thibaut Courtois ensin torjui El Shaarawyn paikan, mutta pari minuuttia myöhemmin samainen El Shaarawy rokotti. Radja Nainggolan lähetti laidasta pitkän pallon, joka näytti hyvin vaarattomalta. Antonio Rüdiger ei kuitenkaan jostain syystä katkaissut syöttöä, ja El Shaarawy pääsi ohjaamaan pelin 2-0:aan.

Ensimmäisen jakson lopussa Chelsea yritti kavennusta Marcos Alonson laukauksella, mutta Alisson ei ollut yllätettävissä. Toisen jakson alkupuolella Morata puolestaan laukoi ohi.

Ja kun ei Chelsealle kelvannut, niin kotijoukkue iski kolmannen. Roma riisti pallon puolessa kentässä. Peliväline pelattiin vasempaan laitaan Diego Perottille, joka leikkasi sisään ja laukoi matalan kudin etukulmasta sisään.

Lohkovoitto Chelsealta sivu suun?

Voiton myötä Roma nousi C-lohkossa kärkeen ohi Chelsean. Romalla on neljästä ottelusta kahdeksan ja Chelsealla seitsemän pistettä. Lisäksi Roma on keskinäisessä vertailussa parempi, joten lohkovoitto ei ole enää Chelsean omissa käsissä.

Jatkopaikan suhteen sen sijaan näyttää hyvältä. Lohkon toisessa pelissä Atlético Madrid nimittäin jäi 1-1-tasapeliin Karabahin kanssa. Atlético on kerännyt vain kolme ja Karabah kaksi pistettä.

Jos jotain positiivista pelistä Chelsean kannalta haetaan, niin Cesc Fàbregas sai täyteen 100 ottelua Mestarien liigassa. Hän on historian viidenneksi nuorin kyseiseen saavutukseen yltänyt pelaaja.

100 - @cesc4official tonight becomes the fifth youngest player to make 100 Champions League appearances (30y 180d old). Centurion.