Mestarien E-liigaa johtanut Liverpool sai Anfield Roadille vieraakseen slovenialaisen Mariborin. Vieraspelissä Liverpool rökitti vieraitaan peräti maalein 0-7, mutta tänään ei aivan samanlaista maalijuhlaa nähty.

Saamastaan selkäsaunasta viisaantuneena Maribor saapui Liverpooliin erittäin puolustusvoittoisella taktiikalla. Kunnon maalipaikkoja Liverpool ei montaa luonut, ja avausjakson merkittävin tapahtuma olikin ikävä loukkaantuminen.

Georginio Wijnaldum muljautti nilkkansa jo viidentoista minuutin pelin jälkeen ja linkutti vaihtoon. Joukkueen loukkaantumissuma sen kuin pahenee. Vaikka Twitterissä toivottiin ”Ginin” tilalle selvästi hyökkäävämpänä vaihtoehtona esimerkiksi Marko Grujicia, korvasi Jürgen Klopp hollantilaisen Jordan Hendersonilla.

Squawka

@Squawka
HEAT MAP: Liverpool spent 73.18% of the first 45 minutes inside Maribor's half.

Absolutely no threat from the away side.

Heti toisen puoliajan alkajaisiksi Liverpool sai kuitenkin vapauttavan johtomaalin. Trent Alexander-Arnold rakensi Mohamed Salahille tekopaikan, eikä egyptiläinen erehtynyt.

13 - Mohamed Salah has been directly involved in 13 goals for Liverpool this season (10 goals, 3 assists); more than any other player. Vital

Lähes heti perään Roberto Firmino kaadettiin rangaistusalueella ja Liverpoolille tuomittiin rankkari. Vuorenvarma ampuja James Milner ampui rankkarin kohti takakulmaa, mutta Jasmin Handanovic sai kätensä väliin ja torjui vedon tolpan kautta turvaan.

No joy from the spot.

Tilastoihin Milner kuitenkin pääsi, kun hän syötti 64. peliminuutilla Emre Canin tekemän 2-0 -maalin. Vielä ottelun lopussa vaihdosta sisään tullut Daniel Sturridge ampui kotijoukkueelle illan kolmannen maalin.

Squawka

@Squawka
Daniel Sturridge has scored a Champions League goal for the first time since November 2010 for Chelsea.

The long wait is over.

Lohkon toisessa ottelussa Sevilla kukisti Moskovan Spartakin 2-1. Liverpool johtaa yhä lohkoa kahdeksalla pisteellään, mutta tappioihin sillä ei kahdessa viimeisessä ottelussa Sevillaa ja Spartakia vastaan oikein ole varaa. Sevilla hengittää niskaan vain pisteen päässä ja Spartak kolmen.